slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mέτρα για την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής των υδροβιότοπων ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Παρέμβαση προς τον  αρμόδιο  Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον οποίο ζητά την λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής των  υδροβιότοπων της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου και τον καταλογισμό ευθυνών στους "αρμοδίους".
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ : Μεγάλη ρύπανση και καταστροφή υδροβιότοπων στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης
Σύμφωνα με καταγγελία της WWF Ελλάδος ο....
υδροβιότοπος Καρτερού ανατολικά της πόλεως Ηρακλείου , ενώ είναι προστατευόμενη περιοχή από σειρά διατάξεων καταστρέφεται από ρύπανση, μόλυνση, παράνομες  εκχερσώσεις και αυθαίρετες κατασκευές  με ευθύνη της πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου που δεν κάνει το παραμικρό για την προστασία του.
Εξ  άλλου οι κάτοικοι και οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής Σταυρακιων-Αη Γιάννης Δήμου Ηρακλείου καταγγέλλουν την μετατροπή κάθε φθινόπωρο παρακειμένου ρέματος σε αγωγό ανεξέλεγκτης διάθεσης λυμάτων που καταλήγουν στην θάλασσα στην περιοχή Αμμουδαρα δυτικά της πόλεως Ηρακλείου, δημιουργώντας άμεσα προβλήματα για τη δημόσια υγεία.
Ερωτασθε
1. Για ποιο λόγο και με ευθύνη ποιων κεντρικών και περιφερειακών αρχών εγκαταλείπεται το φυσικό περιβάλλον της πόλεως Ηρακλείου στη διάθεση των παρανομων?
2. Τι άμεσα μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής των  υδροβιότοπων ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου και τον καταλογισμό ευθυνών στους "αρμοδίους"?

Δεν υπάρχουν σχόλια: