slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι γύφτοι που παρουσιάζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ελληνική αστυνομία τα στοιχεία του άνδρα και της γυναίκας που όπως υποστήριξαν στην απολογία τους είχαν «υιοθετήσει» την εξάχρονη Μαρία, η οποία είχε βρεθεί στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα Λάρισας.

Πρόκειται για τους:...


Σαλή Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε στις 22/6/1973 στη Λάρισα

Προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους

Το ζευγάρι κρίθηκε προφυλακιστέο μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές. Σε βάρος των δυο Ρομά ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Ο «πατέρας» υποστήριξε ότι το παιδί το υιοθέτησε με τη συνδρομή του Βούλγαρου Ρομά, φίλου της βιολογικής μητέρας του, και τόνισε πως, εάν τον άφηναν ελεύθερο, θα οδηγούσε την ΕΛ.ΑΣ. στους φυσικούς γονείς της μικρής. Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος ήταν αντίθετος στην υιοθεσία και ζήτησε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν να αλλάξει η κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και να κατηγορηθούν για παράνομη υιοθεσία. Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί, για ένα τέταρτο περίπου η απολογία του 39χρονου, αλλά τελικά, το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζητεί πληροφορίες από τους πολίτες

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

«Καλά στην υγεία της η Μαρία»

«Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο, κάνει τις ιατρικές εξετάσεις της έπειτα από εισαγγελική εντολή και είναι πολύ καλά στην υγεία της» δήλωσαν μέλη του οργανισμού το «Χαμόγελου του Παιδιού», για τη μικρή Μαρία, τονίζοντας πως σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια της οργάνωσης.

Μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες από την Ελλάδα και από άλλες χώρες του εξωτερικού δίνουν πληροφορίες που προωθούνται στις αρμόδιες Αρχές, αξιολογούνται κι ελέγχονται, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του κοριτσιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: