slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου.:Το μέλλον των αερομεταφορών στις νησιωτικές περιοχές

Ενημερωτικό δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στις εγκαταστάσεις των εταιριών AEGEAN και OlympicAir στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος εκπρόσωποι της Πάρου αλλά και άλλων νησιωτικών περιοχών με θέμα το μέλλον των αερομεταφορών εξέδωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου. Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η OlympicAir ενώ για τα ζητήματα που προέκυψαν συνεδριάζει εκτάκτως και το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγαλματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου.
Το δελτίο τύπου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ OLYMPICAIR – AEGEAN ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
Πολύ σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον των αερομεταφορών στο νησί μας καθώς και πλήρης διάψευση όλων των ...«καλοθελητών», προέκυψαν κατά την συνάντηση που έγινε στις εγκαταστάσεις των εταιριών AEGEAN και OlympicAir στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μεταξύ των υπεύθυνων της νέας εταιρίας του δημάρχου Πάρου κ. Χ. Βλαχογιάννη, του κ. Ε. Ακάλεστου πιλότου του υγειονομικού αεροσκάφους και του πρόεδρου του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου κ. Α. Αλιπράντη.
Κατ αρχήν τα όσα κυκλοφόρησαν στον Αθηναϊκό τύπο ,άλλα και αναπαρήγαγε αβασάνιστα μερίδα του τοπικού, περί κλεισίματος 22 αεροδρομίων, σύμφωνα με τους υπευθύνους των δυο εταιριών είναι τουλάχιστον αστειότητες.
Επιπλέον αλλάζει προς το καλύτερο η εμπορική πολιτική καθώς και η πολιτική τιμών που θα εφαρμοστεί από το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στις πτήσεις, προς και από τα αεροδρόμια της «αγόνου γραμμής» στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μας.
Το εισιτήριο από οποιοιδήποτε ευρωπαϊκό αεροδρόμιο με την OlympicAir για Πάρο μέσω Ελ. Βενιζέλος θα κοστίζει το χειμώνα 0 ευρώ και για τη θερινή περίοδο 20 ευρώ, ενώ η τιμή των εισιτηρίων για Ελ. Βενιζέλος που αγοράζονται 3 εβδομάδες έως ένα μήνα πριν την πτήση θα είναι 39 ευρώ.
Καταλαβαίνουμε όλοι ποσό σημαντική είναι αυτή η κίνηση που ανατρέπει τα δεδομένα δεκαετιών, για τον απλό επιβάτη άλλα και τους tour operators, στο νησί μας.
Όλοι μας λοιπόν θα πρέπει να εντείνουμε τις πιέσεις μας για την ολοκλήρωση του έργου του νέου αεροδρόμιου, γιατί από τα πιο πάνω γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική οικονομική ανάπτυξη θα φέρουν τα νέα δεδομένα που εξήγγειλε η εταιρία και καθιστούν.
Συνημμένα σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της OlympicAir, που δημοσίευσε μετά την συνάντηση.
Πάρος,21/10/2013
Αριθ. Πρωτ.:189/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου
Ο Πρόεδρος Αλιπράντης Απόστολος
O Γεν. Γραμματέας Κρητικός Ηλίας


Ακολουθεί η ανακοίνωση της OlympicAir

Νέες δυνατότητες για τις γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας της OlympicAir

Αυξημένη συνδεσιμότητα με εξωτερικό και νέα τιμολογιακή πολιτική

21 Οκτωβρίου 2013
Στο πλαίσιο συνάντησης με 38 εκπροσώπους από τα 15 νησιά άγονων γραμμών που καλύπτονται από την OlympicAir, οι Διοικήσεις της AEGEAN και της OlympicAir παρουσίασαν τις αυξημένες δυνατότητες που θα δημιουργηθούν μετά την εξαγορά της OlympicAir για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές). Παράλληλα, έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιμελητηρίου και των φορέων των νησιών για τις αεροπορικές συνδέσεις, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία των επιμέρους αεροδρομίων.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε σήμερα δέσμη πρωτοβουλιών για τα 15 νησιά της χώρας, τα οποία εντάσσονται στο δίκτυο των γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας, που καλύπτει η OlympicAir. Στόχος είναι τόσο η αύξηση της κίνησης με χρήση και νέων χαμηλότερων ναύλων, αλλά και η αύξηση της συνδεσιμότητας με το εξωτερικό ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στα μικρότερα νησιά να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από την τουριστική ανάπτυξη.
Αναλυτικότερα, σχεδιάζονται οι ακόλουθες ενέργειες, που θα εφαρμοστούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Δημιουργία και δεύτερου χαμηλότερου ναύλου ύψους €39 για τα 12 νησιά άγονης γραμμής με απευθείας σύνδεση με την Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα διατίθεται ένας ναύλος ανά προορισμό στις γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας, ο οποίος έχει προσδιορισθεί (ως ανώτατος) από την ΥΠΑ και κυμαίνεται από €56 - €92 ανά μονή διαδρομή ανάλογα με τον προορισμό. O νέος δεύτερος ναύλος θα ισχύει με σημαντικό διάστημα προαγοράς και για αριθμό θέσεων ανά πτήση που θα αυξομειώνεται εποχικά. O ναύλος δεν περιλαμβάνει φόρους αεροδρομίων.
Προσφορά για τις συνδέσεις νησιών άγονης γραμμής με το εξωτερικό με πτήσεις της AEGEAN ή της OlympicAir χωρίς χρέωση (€0 ναύλος, πλέον φόρων) για το εσωτερικό σκέλος τους μήνες Νοέμβριο - Μάρτιο και με χρέωση μόλις €20 ανά σκέλος (πλέον φόρων αεροδρομίων) για το διάστημα Απριλίου - Οκτωβρίου. Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει για επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα από εξωτερικό προς άγονες γραμμές (ή αντίστροφα) και εκτελούν και τα δύο σκέλη με πτήσεις της AEGEAN ή της OlympicAir. Το όφελος από αυτή τη νέα πολιτική για έναν επιβάτη που πηγαίνει π.χ. Παρίσι - Αθήνα - Κάρπαθο μετ’ επιστροφής και κάνει όλο το ταξίδι με τις δύο εταιρείες θα είναι της τάξεως των €100-140.
Αύξηση χωρητικότητας θέσεων για τους μήνες Ιούλιο - Σεπτέμβριο σε 7 από τους προορισμούς άγονων γραμμών, όπου είναι εφικτό επιχειρησιακά/εμπορικά (Νάξος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κύθηρα). Η αύξηση αυτή, που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας και δεν επιφέρει κανένα επιπλέον κόστος (επιδότησης) για το κράτος, θα πραγματοποιηθεί πέραν των ελαχίστων προσδιοριζόμενων από την σύμβαση με την ΥΠΑ, για τους μήνες Ιούλιο - Σεπτέμβριο κατά 15-35% ανάλογα με το νησί μέσω χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών, όπου αυτό είναι δυνατό.
Η εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής εκτιμάται ότι θα ισχύσει από την 1.12.2013.
Με τα μέτρα αυτά οι προοπτικές των νησιών από την αεροπορική τους κάλυψη βελτιώνονται σημαντικά. Ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Επιλέξαμε πριν ακόμη ολοκληρωθεί η εξαγορά της OlympicAir, να ενημερώσουμε τα μικρά νησιά, τις άγονες γραμμές που εξυπηρετεί η OlympicAir, αλλά και να ακούσουμε τους δικούς τους προβληματισμούς. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ομάδα νησιών, με αυξημένες ανάγκες και επιχειρησιακές δυσκολίες, αλλά και πολύ μεγάλες προοπτικές. Πιστεύω, ότι με την νέα τιμολογιακή πολιτική τόσο για το εσωτερικό όσο και ακόμη πιο σημαντικά για την διασύνδεση με το δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN, η αύξηση της κίνησης θα είναι σημαντική. Στόχος είναι και τα νησιά των άγονων γραμμών να συμμετάσχουν στην τουριστική ανάπτυξη, που έχει ανάγκη όλη η χώρα και ακόμη περισσότερο οι μικρότεροι προορισμοί. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας αλλά και για τη γόνιμη συζήτηση που είχαμε μαζί τους».
Στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από κοινού από την AEGEAN και την OlympicAir παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, καθώς και οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και φορείς όλων των γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας που εξυπηρετεί η OlympicAir.


Έκτακτη συνεδρίαση

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου μετά τις παραπάνω εξελίξεις συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 14:00. Αναλυτικά η πρόσκληση έχει ως εξής:
Έκτακτη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αριθ.20
Προς: Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου.
Κύριε/α, σε προσκαλούμε την
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00
στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, όπου θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: Ενημέρωση για το νέο αεροδρόμιο και εξελίξεις
ΘΕΜΑ 2ο: Παλιό αεροδρόμιο, συνάντηση με OlympicAir
Ο Πρόεδρος
Αλιπράντης Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια: