slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κατά την  παρελθούσα καλοκαιρινή περίοδο  οργάνωσε τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
α) Διήμερο (2 και 3 Αυγούστου) αφιερωμένο στο Έτος Κωνσταντίνου Καβάφη (150 χρόνια από τη γέννησή του) σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της «Βιβλιοθήκης» Ανωμερίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σ.Φ.Ν. Προβλήθηκε η ταινία «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή την οποία και προλόγισε ο ίδιος ο διεθνής σκηνοθέτης. Για τον ελληνικό και..............
οικουμενικό λόγο του Καβάφη ομίλησαν οι Μαρία Στασινοπούλου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Αντώνης Φωστιέρης, Αντώνης Τζιώτης και Γιώργος Ανωμερίτης.
β) 11 Αυγούστου: Παρουσίαση, στην ιστορική και γραφική πλατεία του Λαχαναριού, του βιβλίου «Το γλωσσικό ιδίωμα του Φιλωτιού της Νάξου» των Γιώργη και Γιάννη Κ. Χουζούρη από τον Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Κ. Προμπονά. Έκδοση του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
γ) 12 – 13 – 14 Αυγούστου: Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σ.Φ.Ν. Η αιμοληψία έγινε από επιστημονική ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας. Συνελέγησαν 200 φιάλες αίματος.
δ) 16 Αυγούστου  στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλωτίου: Τιμητική εκδήλωση για την πολύχρονη συλλογική και εκπαιδευτική προσφορά του Μιχάλη Β. Κατσάνη, Δρ Φιλολογίας, πρώην επί δεκαετίες Προέδρου του Συλλόγου Φιλωτιτών και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Ικάρων. Στον τιμηθέντα επεδόθη από τον Σ.Φ.Ν. τιμητική πλακέτα.
17 Αυγούστου: Στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου οργανώθηκε ο μεγάλος παραδοσιακός χορός του Συλλόγου μας με καλλιτέχνες τους: Νίκο Οικονομίδη, Κυριακή Σπανού και το συγκρότημά τους. Συμμετείχε και η Γεωργούλα Κωβαίου από το Κουφονήσι.
25 Αυγούστου: Εορταστική εκδήλωση μνήμης στο χώρο του Ηρώου των πεσόντων στους πολέμους Φιλωτιτών. Εδόθη ιδιαίτερη έμφαση στους Βαλκανικούς πολέμους (100 χρόνια από τότε) καθώς και στα τραγούδια των κληρωτών – επιστράτων της εποχής («Άιντες κι αμάν αμάν»). Κεντρικός ομιλητής ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Γλυμακόπουλος.
6 Σεπτεμβρίου: Εντοιχισμός στην οικία του αειμνήστου Προέδρου Ιωάννη Εμ. Λιανόπουλου, τιμητικής μαρμάρινης πλάκας για την αντιστασιακή του δράση κατά την Κατοχή, με κέντρο το σπίτι του.
Επίσης:
Τον μήνα Ιούλιο οργανώθηκε κύκλος δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων, με ευθύνη του Συλλόγου Φιλωτιτών, για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Εκπαιδευτική υπεύθυνος και επιμελήτρια: η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Χάιδω Μουστάκη. Στην εθελοντική ομάδα των εκτός Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος σ’ αυτή την εκπαιδευτική πράξη, ανήκουν – και τους συγχαίρουμε δημοσίως – οι Πόπη Θεωνά (Φιλόλογος) και Ηλίας Θεωνάς (Μαθηματικός).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στέλνει  τις θερμές ευχαριστίες του στους  συγχωριανούς και φίλους, που με πολλή αγάπη, ενθουσιασμό και  πολυπληθέστατη συμμετοχή μετείχαν σε όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις. Αυτή ακριβώς η ζεστή και αθρόα συμμετοχή των συγχωριανών μας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, δρα ενθαρρυντικά στις διαθέσεις όλων μας για εξίσου επιτυχή συνέχεια.
Επίσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ευχαριστεί από καρδιάς όλους και όλες που προσήλθαν και πρόσφεραν εθελοντική εργασία για την οργάνωση και επιτυχία του χορού μας (17/8).
Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου έχει ήδη αρχίσει τη λειτουργία του.
Παρακαλούνται οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους και να τα εγγράψουν στο Χορευτικό του Συλλόγου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                        Ο                                                                                         Η
              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΝΤ. ΤΖΙΩΤΗΣ                                                                ΧΑΪΔΩ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: