slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διεκόπη στη Νάξο η δίκη για το θανάσιμο τραυματισμό μαθητή σε σχολική εκδρομή

εκίνησε λίγο πριν τις 10:00 την Τετάρτη ενώπιον του Τριμμελούς Πλημελειοδικείου Νάξου σε μια κατάμεστη αίθουσα, η δίκη για το θανάσιμο τραυματισμό, στις 20 Οκτωβρίου 2009, του μαθητή της πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Νάξου, Παναγιώτη Ματζάκου, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Γαλήνη Νάξου. Από την αρχή της διαδικασίας, υπεβλήθη αίτημα αναβολής από την πλευρά κάποιων εκ των 44 κατηγορουμένων, λόγω απουσίας των δικηγόρων τους. Το αίτημα αναβολής…
δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, που αποφάσισε τη διακοπή της δίκης μέχρι το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, στη δίκη παρίστανται περισσότεροι των 20 δικηγόρων υπεράπισης, από τη Νάξο και την Αθήνα, ενώ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, είναι οι κ.κ. Στέλιος και Άγγελος Στάικος.
Το γεγονός, ότι τα τραγικό συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής και σε προαύλιο σχολείου, εξηγεί τον πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων που υπάρχουν στο κατηγορητήριο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η δίκη θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο διάστημα..
Υπενθυμίζεται, ότι ο άτυχος μαθητής, ενώ έκανε ταλαντώσεις στην ποδοσφαιρική εστία του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου Γαλήνης, έπεσε στο έδαφος και αμέσως μετά τον χτύπησε το μεταλλικό δοκάρι του ποδοσφαιρικού τέρματος και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
ΡΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: