slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναλυτικά η συμφωνία για την αύξηση χωρητικότητας στα αεροδρόμια των Κυκλάδων

Ενώ το τελευταίο διάστημα υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα για τα περιφερειακά αεροδρόμια, αυτό όχι μόνο διαψεύστηκε, αλλά και αντεστράφη με θετικές εξελίξεις για τους αερολιμένες. Για την περιοχή μας, οι παραπάνω ανακοινώσεις αφορούν όπως αναφέρθηκε τα αεροδρόμια τεσσάρων σημαντικών προορισμών της Μήλου, Νάξου, Πάρου και Σύρου.
Ειδικότερα:
Για τη Νάξο, α) αύξηση κατά πέντε θέσεις, της χωρητικότητας του υπάρχοντος τύπου αεροσκάφους και β) με δεδομένο ότι οι γεωγραφικοί και μορφολογικοί παράγοντες το επιτρέπουν,  επέκταση του αερολιμένα
Για την Πάρο δεν θα γίνει καμία ενέργεια, δεδομένου ότι έχει δρομολογηθεί ο νέος αερολιμένας
Για τη Μήλο, μετά από ενέργειες του Δήμου Μήλου απομακρύνθηκαν τα εμπόδια και κατέστη δυνατή η αύξηση των θέσεων στο αεροσκάφος
Για τη Σύρο, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη το ότι είναι δυνατή η προσέγγιση του αερολιμένα Σύρου σε μόνιμη βάση, από μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη, μετά από μικρές παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες (διαμόρφωση – «ταπείνωση» λοφίσκου στη νότια πλευρά εντός του αερολιμένα και απομάκρυνση στύλων της Δ.Ε.Η. στη νότια πλευρά, εκτός του αερολιμένα).
Από την επόμενη ημέρα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων θέλοντας να συμβάλλει στην επιτάχυνση της εφαρμογής των παραπάνω ανακοινώσεων, ξεκίνησε σειρά ουσιαστικών επαφών και συζητήσεων με την OlympicAir, κυρίως με τον κ. Αθανάσιο Μάρκου υπεύθυνο Πτητικών Θεμάτων της Olympic Air.
Σε συνέχεια των παραπάνω επαφών και μετά την επιβεβαίωση που προέκυψε από συνάντηση που πραγματοποίησε ο κ. Μάρκου με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφασίσθηκε από την OlympicAir, και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου η πρώτη πτήση «επιβεβαίωσης», με αεροσκάφος τύπου DASΗ-Q400 χωρητικότητας 78 θέσεων και κυβερνήτη τον κ. Αθανάσιο Μάρκου, σε εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου.
Η πτήση «επιβεβαίωσης» επαναλήφθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου με κυβερνήτη τον κ. Αθανάσιο Μάρκου, παρόντος του Δ/ντα Συμβούλου της εταιρείας κ. Δημητρίου Γερογιάννη, συμπίπτοντας χρονικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Κατά τη σύντομη παραμονή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Σύρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Δημητρίου Γερογιάννη και του κ. Αθανάσιου Μάρκου με τους τοπικούς φορείς, από την πλευρά των οποίων εκφράσθηκε ομόφωνα η βούληση παροχής κάθε είδους στήριξης, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. 
Με την ευκαιρία το Επιμελητήριο Κυκλάδων ευχαριστεί τη διοίκηση της εταιρείας για την ανταπόκρισή της σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης των αερογραμμών «δημόσιας υπηρεσίας», αλλά και προσωπικά τους κ.κ. Δημήτριο Γερογιάννη και Αθανάσιο Μάρκου, για τον θετικό και πρακτικό τρόπο που αντιμετώπισαν το θέμα. Τέλος, ευχόμαστε αυτό το «κανάλι» επικοινωνίας να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο και να αποδώσει αμοιβαίο όφελος.
Στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή του αναφέρει:
Κύριε Διοικητά,
Επαναλαμβάνοντας ότι αναγνωρίζουμε την ύπαρξη θετικής διάθεσης από πλευράς της Υπηρεσίας σας και εκφράζοντας την ικανοποίηση μας για τούτο, παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα από πλευράς σας για τη μετατροπή αυτής της διάθεσης σε πράξεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ημέρα και να επισπευθούν οι διαδικασίες στα νησιά της περιοχής αρμοδιότητάς μας (Μήλος, Νάξος, Πάρος και Σύρος), καθώς η εξασφάλιση ακόμα και μίας θέσης – ειδικότερα μετά την ανακοίνωση  της νέας εμπορικής πολιτικής της εταιρείας -  είναι πολύτιμη για τα νησιά μας.
Ειδικότερα στη Σύρο, όπου οι συνέπειες της κρίσης που διερχόμαστε, είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλο νησί, οι ενέργειες από πλευράς σας επιβάλλεται να είναι άμεσες, καθώς με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις εντός του νοτίου μέρους του αερολιμένα, θα είναι δυνατή η προσγείωση και απογείωση μεγαλύτερου αεροσκάφους.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εκτός του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, το οποίο έχει καθημερινή ενασχόληση με το θέμα – όπως διαπίστωσαν ο κ. Δημήτριος Γερογιάννης και ο κ. Αθανάσιος Μάρκου – το σύνολο των τοπικών φορέων βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι κατεξοχήν αρμόδιοι κ.κ. Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, θα δράσουν άμεσα, όπου απαιτηθεί.
Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: