slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπάχαλο στο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν ... επιβεβαιώνοντας τις “παρακολουθήσεις” που φέρεται να κατήγγειλε ο Τσίπρας

Η καταγγελία ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του αλλά και των βουλευτών του που φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της, ως αναμενόμενο έχουν προκαλέσει σωρεία συζητήσεων ανεβάζοντας… έτι περαιτέρω τον υδράργυρο στο πολιτικό θερμόμετρο.

“Πολύ θα ήθελα να πιστέψω ότι τα τηλεφωνήματα είναι ασφαλή. Ζούμε όμως στην χώρα που “διέπρεψαν”οι Τόμπρας-Μαυρίκης κ εχει πολλά “βαλιτσάκια” σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ρίχνοντας λάδι στο γρανάζι της σχετικής συζήτησης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως και το δημοσίευμα της Real News περί καταγγελιών Τσίπρα.
Την τακτικη αναδίπλωσης, χαμηλώνοντας τους τόνους, επέλεξαν..... πάντως από πλευράς τους να ακολουθήσουν οι βουλευτές Δ. Τσουκαλάς και Π. Κουρουμπλής.

“Δεν ισχύει το δημοσίευμα. Δεν ξέρω πού το βρήκαν. Εγώ ήμουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τέτοιο πράγμα δεν άκουσα” δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΙ, κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Real και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δεν διέψευσε μεν αλλά ούτε επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. Με πιο συγκεχυμένη ερμηνεία, απάντησε επακριβώς: “Τέτοια συγκεκριμένη καταγγελία δεν έγινε ακριβώς, αλλά υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός στην ηγεσία του κόμματος ιδιαίτερα μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες”.

Αναφέρθηκε πάντως σε “ιδιωτικά βαλιτσάκια”, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει επαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οργή Δένδια

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ της Real News, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Νίκος Δένδιας αντέδρασε αστραπιαία και σε υψηλούς τόνους δίχως να κρύψει τη σφοδρή ενόχλησή του:

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει – και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων – ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται! “Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. “Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί” ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του το υπουργείο δημοσίας Τάξης.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διαμήνυσε δια twitter:

“Ο κ. Τσίπρας δήλωσε οτι παρακολουθούν το τηλέφωνο του, απαράδεκτο και θλιβερό εάν συμβαίνει, πρέπει άμεσα να καταθέσει στοιχεία που να το αποδεικνύουν διαφορετικά είναι απλά θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ελπίζουμε σύντομα ν΄ απαντήσει ” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: