slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΟΤΕΣ ΧΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΡΟΥΛΙΔΕΣ


Αυτή είναι η ξεφτίλα τους: Μιχαλολιάκος-Παππάς αποκήρυξαν τα πιστεύω τους
Ως... Δημοκράτες προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους,  με το πρώτο μπράφ... οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς κατά τη διάρκεια των απολογιών τους για να γλιτώσουν τη φυλακή, χωρίς ωστόσο επιτυχία.φαντάσου να γίνει και κανας πόλεμος τι θα κάνουν... Και οι δυο τους αρνήθηκαν ότι η ΧΑ έχει οποιαδήποτε ιδεολογική σχέση με τον γερμανικό εθνικοσιαλισμό του Μεσοπολέμου και υποστήριξαν ότι όλα όσα λέγονται για τη νεοναζιστική ιδεολογία και την εγκληματική δράση του κόμματος είναι μια... οφθαλμαπάτη.

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ανέφερε ότι το καταστατικό της ΧΑ που περιλαμβάνεται στη δικογραφία δεν είναι το ίδιο με το αυτό που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο τονίζοντας ότι τόσο το καταστατικό που του παρουσίασαν οι ανακριτές όσο και το ενημερωτικό φυλλάδιο Πρωτεσίλαος είναι δύο ψευδεπίγραφα κείμενα που απηχούν ακραφαινείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής».

Ο Μιχαλολιάκος εγκατέλειψε ακόμη και τα πιστεύω του...

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή εγκατέλειψε τα πιστεύω του και προσπάθησε να δείξει ότι έχει αλλάξει τονίζοντας πως μπορεί προ 35ετίας να είχε ακραίες αντιλήψεις ωστόσο πλέον δεν τις αποδέχεται. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, δηλαδή τη σβάστικα και χρησιμοποιούν μόνο αρχαιοελληνικά σύμβολα όπως ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος. Μάλιστα, εξήγησε πως τέτοιες αντιλήψεις είχε προ 35ετίας τις οποίες πλέον δεν αποδέχεται.

Καταδίκασε ακόμη και τα μαύρα μπλουζάκια των Χρυσαυγιτών

Μάλιστα, καταδίκασε ακόμη και τη γνωστή αμφίεση των Χρυσαυγιτών δηλαδή τα μαύρα μπλουζάκια με το σήμα της Χρυσής Αυγής και τα στρατιωτικά παντελόνια.

Επίσης, στην απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλε για να γλιτώσει τη φυλακή καταδίκασε και όλα τα περιστατικά βίας που αποδίδονται στη ΧΑ και αφορούν σε αλλοδαπούς μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια και αυτό το οποίο δημόσια διακηρύσσει η Χρυσή Αυγή είναι η αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση».

Ο κ. Μιχαλολιάκος ερωτήθηκε και για τα τάγματα εφόδου στα οποία ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής είχε αναφερθεί σε ομιλία του το 2010 στις Θερμοπύλες. Ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι έχουν διαστρεβλωθεί τα λεγόμενά του γιατί ο ίδιος ανέφερε πως ψευδώς και συκοφαντικά τους αποκαλούν τάγματα εφόδου. Ωστόσο, τα βίντεο που υπάρχον τον διαψεύδον πλήρως...

Επίσης χαρακτήρισε μεμονωμένο χαρακτηριστικό το «εγέρθητι» του Καιάδα δηλώνοντας, παράλληλα, πως δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό.

Ολα αυτά ενώ βρισκόταν ενώπιον των ανακριτικών αρχών αφού λίγο αργότερα ενώ είχει ήδη αποφασισθεί προφυλάκισή του, βγαίνοντας από την Ευελπίδων φώναζε «Ζήτω η Νίκη» το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από το ναζιστικό σύνθημα «sieg heil».

Ο Παππάς το έπαιξε... συλλέκτης

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Χρήστος Παππάς αποκήρύσσοντας την εθνικοσιαλιστική ιδεολογία παρά το γεγονός ότι το σπίτι του στα Γιάννενα θύμιζε μπούνκερ του γερμανικού στρατού αφού σε κάθε του γωνιά υπήρχαν σβάστικες και φωτογραφίες του Χίτλερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη και μπουκάλια κρασιού που στην ετικέτα είχαν τη μορφή του Μουσολίνι καθώς και ένα ακραία ναζιστικό χειρόγραφο κείμενο το οποίο ήταν γραμμένο το 1983 με τίτλο «Ορκος της Χρυσής Αυγής» και το οποίο κατέληγε με τη σβάστικα και το όνομα του Χίτλερ.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δήλωσε... συλλέκτης αντικειμένων από πολεμικές περιόδους . «Αντικείμενα τα οποία κατέχω, είναι συλλεκτικά διαφόρων περιόδων πολεμικών ή μη διότι είμαι συλλέκτης γνωστός σε συλλεκτικούς κύκλους το οποίο μπορώ να σας αποδείξω και με σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη φυλακή αποκήρυξε τη βία τονίζοντας ότι είναι βαθιά του πεποίθηση «ότι σε ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος, η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους, αφού εκτός των άλλων δεν αποτελεί και τον καλύτερο οδηγό για την πρόοδο και την ευημερία».

Ολα αυτά ενώ βρισκόταν ενώπιον των δικαστικών αρχών. Γιατί λίγο αργότερα όταν είχε ήδη αποφασισθεί η προφυλάκισή του και μεταφερόταν από την Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ για να διανυκτερεύεσει έδειξε ξανά το αγωνιστικό του φρόνημα. «Ζήτω η Χρυσή Αυγή! Χείμαρρος θα γίνει και θα τους πνίξει τους προδότες! Δεν τελειώνει η Χρυσή Αυγή!» κραύγαζε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: