slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γελάει μέχρι κι ο Γλέζος! «Δεν ξέρω που θα βρει ο Αλέξης τα λεφτά-Θα συνεργαστούμε ακόμα και με το διάβολο δηλ. τους ΑΕροψεκασμένους»

[Του πήρε λίγο καιρό (από το "θα βάλουμε ένα μικρό φόρο σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ") αλλά ακόμα και ο μπάρμπα Γλέζος κατάλαβε ότι ο Αλέξης κοροϊδεύει τον κόσμο και διολισθαίνει όλο και πιο πολύ σε παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ]
«Ο Μανώλης Γλέζος δεν παίρνει αποστάσεις από τον.... ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μονολιθικό κόμμα». Ηταν η δήλωση σε τρίτο πρόσωπο του ίδιου του Μανώλη Γλέζου το πρωί της Τετάρτης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 από τη συχνότητα του οποίου ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο εσωτερικό της παράταξης - ο ίδιος άλλωστε την περασμένη Πέμπτη είχε καταγγείλει τη λογική του «μαντριού» που ακολουθήθηκε με την κομματική γραμμή στο ζήτημα της ψήφισης της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.


Ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι είναι θετικό πως «γίνεται μια διαβούλευση στην κοινοβουλευτική ομάδα, αρκετά γόνιμη». Και προσέθεσε πως «υπήρξαν από όλες τις πλευρές προσπάθειες για να λυθεί γρηγορότερα το όποιο θέμα παρουσιάστηκε και δεν συνάδει με την ύπαρξη και υπόσταση ενός αριστερού κόμματος».

Ο Γλέζος είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να παίξει τον ρόλο σε ένα αρχηγικό κόμμα, αλλά επανέλαβε ότι το θέμα της διάλυσης των συνιστωσών και των διαφορετικών απόψεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει λυθεί ουσιαστικά».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Μανώλης Γλέζος παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει πείσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. «Διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική. Και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα γράφω και είναι στο τέλος ένα βιβλίο που θα λέγεται "Η Εξοδος", εννοώ από την κρίση» είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Δεν θα δεχτούμε το μπόνους των 50 εδρών»

Ανοίγοντας μάλιστα και ζήτημα εκλογικού νόμου και απλής αναλογικής ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το μπόνους των 50 εδρών, μια δήλωση που ενδέχεται να έχει πολλαπλές ερμηνείες καθώς την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του ακριβώς για κατάργηση της προβλεπόμενης ενίσχυσης του πρώτου κόμματος.

«Εμείς, το έχουμε πει επανειλημμένα και το έχουμε δηλώσει: Δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί, θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει. Το έχουμε πει από καιρό. Θα πούμε ότι αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σε αυτές τις 50 έδρες, δεν τη δεχόμαστε» τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

Για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ

«Με οποιονδήποτε μπορούμε να συνεργαστούμε, αρκεί να είμαστε στις βασικές αρχές που έχουμε χαράξει. Ας είμαστε (σ.σ.: μέρα με τη νύχτα με τους ΑΝΕΛ). Μου βάζετε τώρα ερώτημα αν μπορώ να συνεργαστώ με το διάβολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε μπορεί να συνεργαστεί, εάν συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές. Που είναι η ανατροπή όλων των νόμων, των μνημονίων και των σχετικών που έχουν ψηφιστεί και έχουν φέρει το λαό στην τραγική κατάσταση να αυτοκτονεί καθημερινά. Δεύτερον, εναντίον της τρόικα και του συστήματος. Θέλουμε να έρθει ο λαός στην εξουσία. Αν συμφωνήσουν, έχει καλώς. Όποιος θέλει, ας έρθει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: