slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η αλήθεια για το τι συμβαίνει στο χώρο της αντιπολίτευσης και όχι μόνο στο Δήμο Νάξου

TOY ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ 
Είναι πολλοί αυτοί που έχουν την αίσθηση ότι επικρατεί άπνοια και αδράνεια στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Νάξου. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα για όσους τα παρατηρούν από μακριά. Είναι όμως πραγματικά έτσι ;
Οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα στο χώρο, δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη. Αντιθέτως λένε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες που σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄ την αρχή. Ή μάλλον από εκεί που τα αφήσαμε. Τα δεδομένα τότε ήταν τα εξής :

Οι κ.κ. Θεόφιλος και Γρυλλάκης, μετά τις Αυγουστιάτικες συζητήσεις τους  με τον κ. Μαϊτό, με συνεντεύξεις τους στα ΜΜΕ δήλωσαν ότι  αποσύρονται από την διεκδίκηση του Δήμου, αφήνοντας έτσι έμμεσα την πρωτοβουλία των εξελίξεων στα χέρια του κ. Μαϊτού.
Ο κ. Μαράκης, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν έδειχνε διατεθειμένος, να συμμετάσχει σε καμία διαδικασία, επικαλούμενος μάλιστα την πρόσφατη και οδυνηρή απώλεια οικογενειακού του προσφιλούς προσώπου. Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός, ότι δύο μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
Μαϊτού – Θεόφιλου – Γρυλλάκη, και ενώ όλοι ανέμεναν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μαϊτού, εμφανίστηκε σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, δηλώνοντας παρών και παράλληλα το ενδιαφέρον του για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από πολλούς ότι  «φρέναρε» την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μαϊτού, αφού τα μηνύματα μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθώς και πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του πρώην δημάρχου, έλεγαν άλλα.
Στο μεσοδιάστημα που ακολούθησε, προέκυψαν και νέα δεδομένα που αυτή τη φορά αφορούσαν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την καθιέρωση των δύο ψηφοδελτίων και την εκλογή του Δημάρχου με ποσοστό 42%.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαράκης διαμηνύει ότι εφόσον ισχύσει η εκλογή του Δημάρχου με 42%, σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος.
Εδώ γεννούνται διάφορα ερωτήματα τα οποία ζητούν απαντήσεις, όχι προφανώς σε μας, αλλά στους συνομιλητές μας που ανήκουν στο συγκεκριμένο δημοτικό χώρο :
Πρώτον συγκάλεσε ο κ. Μαράκης την παράταξη του να της θέσει τους προβληματισμούς του, αλλά και να ζητήσει την γνώμη της και τη συγκατάθεση της σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ; Γιατί δεν το έκανε μέχρι τώρα ;
Γιατί δεν συμμετείχε στις έως τώρα διαβουλεύσεις ; Ήλπιζε ότι αυτές δεν θα οδηγούσαν σε αποτέλεσμα ούτως ώστε να μείνει ελεύθερο το πεδίο και πάλι στον ίδιο;
Γιατί στις ιδιωτικές συζητήσεις του επιμένει ότι εφόσον ισχύσει το όριο του 42% θα είναι και πάλι υποψήφιος; Γιατί δηλαδή δεν θα είναι υποψήφιος εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος με το όριο του 50% ;
Σ΄ αυτό το τελευταίο σημείο, οι συνομιλητές μας στέκονται αρκετά, για τους εξής λόγους : Στην υποθετική περίπτωση που υπάρξουν δύο υποψηφιότητες από τον ίδιο χώρο, είναι εμφανέστατο  ότι η υποψηφιότητα Μαράκη δεν πρόκειται να συγκεντρώσει την πλειοψηφία του χώρου, αφού μάλιστα έχει καταγραφεί μια σημαντική υποστηρικτική διαδικασία στελεχών του στην άλλη υποψηφιότητα. Άρα τι εξυπηρετεί η δική του υποψηφιότητα αν όχι την σημερινή δημοτική αρχή εφόσον κι αυτή «κατέβει» στις εκλογές ενωμένη ;
Με άλλα λόγια, βάζουν ευθέως το ερώτημα : Τι ή ποιον εξυπηρετεί σήμερα πραγματικά  μια υποψηφιότητα Μαράκη ;  Και  γιατί ;
Από  την άλλη μεριά, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο κ. Μαϊτός ακολουθεί λάθος τακτική. Θεωρούν δηλαδή ότι θα  έπρεπε ήδη να έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητα του, αφήνοντας πίσω τους τακτικισμούς των άλλων. Πιστεύουν ακόμα πως χάνει άδικα χρόνο, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη αυτή τη περίοδο που προσφέρεται  για ουσιαστική αντιπαράθεση με την ανύπαρκτη και ελλειμματική δημοτική αρχή.
Παράλληλα χάνει την  δυναμική από τις προσδοκίες που δημιούργησε η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του, γιατί ενώ ευθύς εξαρχής μίλησε για κάτι νέο και προσπάθησε να περάσει μια νέα αντίληψη για τα πράγματα, τώρα δείχνει βραχυκυκλωμένος από ανθρώπους του παρελθόντος ( Μαράκης – Θεόφιλος – Γρυλλάκης ) . Αυτούς τους ανθρώπους μάλιστα με τους οποίους ο ίδιος προφανώς θα ήθελε να μην συνδεθεί επ΄ουδενί.
Προφανώς τη σκέψη του απασχολεί και το θέμα του νέου εκλογικού νόμου εφόσον υπάρξουν αλλαγές. Ειδικά αν έχει απέναντι του μια άλλη υποψηφιότητα από τον ίδιο χώρο στον οποίο απευθύνεται.
Πάντως, κυκλοφορεί  ευθέως πια η φήμη πως πολλοί δεν θέλουν τον κ. Μαϊτό στο Δήμο για συγκεκριμένους  λόγους. Και στο βωμό αυτό ίσως υπάρξουν ανίερες συμμαχίες που στόχο θα ΄χουν να τον αφήσουν εκτός νυμφώνος.  
Κάποιοι επιμένουν ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις. Μιλούν με σιγουριά γι΄ αυτό και περιμένουν.  Θα είναι άραγε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του;  Ή μήπως  ακριβώς το αντίθετο ;  Κι αν συμβεί το δεύτερο ποια θα είναι η αντίδραση του ;  Αυτή η πολύμηνη δημόσια σιωπή του προβληματίζει πολλούς. Όπως και η φυσική του απουσία το τελευταίο διάστημα.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ. Σύντομα θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις διότι και η πίεση του κόσμου που ανήκει σ΄ αυτό το πολιτικό χώρο και όχι μόνο, είναι ασφυκτική, αλλά και γιατί ο πολιτικός χρόνος δεν είναι ατελείωτος.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο "ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ" δείχνει να ενδιαφέρεται για την τύχη της παράταξης που εκφράζει τον κεντροαριστερό χώρο και έχει ως βασικό πυλώνα το κόσμο του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο. Αλλά σχόλια όπως αυτό "...τώρα δείχνει βραχυκυκλωμένος από ανθρώπους του παρελθόντος ( Μαράκης – Θεόφιλος – Γρυλλάκης ) . Αυτούς τους ανθρώπους μάλιστα με τους οποίους ο ίδιος προφανώς θα ήθελε να μην συνδεθεί επ΄ουδενί.." μάλλον δεν βοηθούν στην επιζητούμενη ενότητα και θα μπορούσε να θεωρηθεί προβοκατόρικο. Όσο για το άλλο "...Πάντως, κυκλοφορεί ευθέως πια η φήμη πως πολλοί δεν θέλουν τον κ. Μαϊτό στο Δήμο
για συγκεκριμένους λόγους. Και στο βωμό αυτό ίσως υπάρξουν ανίερες συμμαχίες
που στόχο θα ΄χουν να τον αφήσουν εκτός." μάλλον θέλει να δικαιολογήσει την απόφαση του Νίκου Μαϊτού να μην εμπλακεί τελικά... Αν είναι πάντως άνθρωπος που θα ήθελε το καλό της παράταξης και μια επιτυχημένη κάθοδο του Ν. Μαϊτού στις εκλογές, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός/κή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε της 13 Οκτωβρίου, 2013 20:16 :
Αν εσύ έχεις άλλες πληροφορίες απ΄αυτές που δημοσιεύονται στο ρεπορταζ, καλό είναι να τις αναφέρεις για διασταυρωση. Ένα ρεπορταζ δεν γράφεται για να εξυπηρετήσει θετικές ή αρνητικές σκοπιμότητες. Ούτε το ενδιαφέρει αν λειτουργεί επίσης ( θετικά ή αρνητικά ) προβοκατόρικα. Αρκεί να αναφέρει τα γεγονότα. Τα γεγονότα λοιπόν κρίνε , επιβεβαίωσε ή διέψευσε. Μόνο αυτό με αφορά.
Επιπλέον σε ενημερώνω ότι αυτή η απάντηση θα αναρτηθεί σε όσα μπλογκ έχεις ανατρήσει το ίδιο ακριβώς σχόλιο, εσύ που δεν δρας προβοκατόρικα ή δεν εξυπηρετείς σκοπιμότητες. Ταύτα και μένω.
ο/η ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όσο σοβαρός και αξιόπιστος είναι ο κάθε ανώνυμος που γράφει στα διάφορα blogs το ίδιο είναι ο αυτοαποκαλούμενος ειδικός συνεργάτης και ο άλλος ανώνυμος που του απαντάει στα σοβαρά. Κρίμα που ακόμη και υποτειθέμενοι σοβαροί άνθρωποι παίρνουν στα σοβαρά παρόμοια δημοσιεύματα ανώνυμων και συμμετέχουν σε αυτά τα άθλια προβοκατόρικα παιχνίδια.