slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποβρύχια: Στοιχεία για πρόσωπα μετά τον Ακη!


Με ταχύτητα «τρέχουν» οι ειδικοί ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος τη δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων, έχοντας στα χέρια τους και στοιχεία για πρόσωπα μετά την περίοδο του Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κληθούν σε απολογία δύο πρόσωπα που φέρονται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, συμμετέχοντας στη διακίνηση μιζών για τη σύμβαση των υποβρυχίων. Πρόκειται για τους ....επιχειρηματίες Αλέξανδρο Αβατάγγελο και Μιχάλη Ματαντό.
Στη συνέχεια, και ευελπιστώντας ότι τα δύο παρένθετα πρόσωπα θα έχουν δώσει στοιχεία, οι δύο ανακριτές θα ταξιδέψουν μέχρι τη Χάγη για να συναντηθούν με συναδέλφους τους από την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Αγγλία, προκειμένου να πιέσουν για άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με αποδέκτες μιζών. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ότι έχουν πλέον στοιχεία και για τη μετά Τσοχατζόπουλου εποχή στο υπουργείο Αμυνας, τα οποία αφορούν μεσάζοντες και άλλα πρόσωπα, ωστόσο χρήζουν διερεύνησης.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η ανάκριση για την προμήθεια του αντιαεροπορικού TOR-M1, η οποία σύντομα θα οδεύσει προς το δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος. Χθες, ο προσφάτως καταδικασθείς σε κάθειρξη 16 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σχετικά με τις μίζες των εξοπλιστικών, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος βρέθηκε ξανά τετ α τετ με τους ανακριτές, προκειμένου να απολογηθεί για τη σύναψη της σύμβασης για τα TOR-M1. O έγκλειστος στον Κορυδαλλό έλαβε κλήση σε απολογία για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κατά πληροφορίες η κλήση σε απολογία αφορά στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εταιρίας-πλυντήριο (ονόματι Glavis International) συγκατηγορουμένου του Γ. Σμπώκου, στην οποία φέρεται ότι κατέληξαν 12.247.000 ευρώ, χρήματα που κατά το κατηγορητήριο είναι προϊόν δωροδοκίας από τον Βλάσιο Καμπούρογλου και τη ρωσική ANTEY, προμηθεύτρια του εν λόγω εξοπλιστικού στην Ελλάδα. Ο Γ. Σμπώκος φέρεται ότι αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Βάσω Παλαιού
Εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: