slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Βουλιάζουν» τα ποσοστά και του Μαχαιρίδη

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Καλύτερα πάει στις Κυκλάδες παρά στη Δωδ/σο. Δυσφορία εκφράζουν οι ψηφοφόροι για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη Δημαρχία Ρόδου. Ποιά τα ποσοστά
Στον κατήφορο βρίσκονται και τα δημοσκοπικά ποσοστά του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη – και σχεδόν «συναγωνίζεται» τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά.
Η δημοσκόπηση έγινε τέλη Σεπτεμβρίου και είναι....
γνωστή σε στενό κύκλο τοπικών πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι δεν είναι γνωστό αν την δημοσιοποιήσουν, ή την κρατήσουν «μυστική» για δική τους μόνο χρήση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Rodosalarm, η δημοσκόπηση αφορά μια πιθανή νέα υποψηφιότητα του κ. Μαχαιρίδη για τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά «αγγίζει» και την περίπτωση να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Ρόδου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει καλύτερο ποσοστό αποδοχής στις Κυκλάδες, σε αντίθεση με την Δωδ/σο. Ειδικότερα, στις Κυκλάδες έχει ποσοστό θετικής αποδοχής 29%, ενώ στη Δωδεκάνησο το ποσοστό του είναι 26%. Το εύρημα αυτό χαρακτηρίζεται ως έκπληξη, αλλά στην ανάλυση της δημοσκόπησης δικαιολογείται με την άποψη ότι «ο Μαχαιρίδης δεν έχει κουράσει τους ψηφοφόρους των Κυκλάδων, όσο έχει κουράσει τους ψηφοφόρους της Δωδ/σου, λόγω της μακροχρόνιας θητείας του στα τοπικά πολιτικά πράγματα».
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η δημοσκόπηση εντόπισε όχι απλώς μεγάλο ποσοστό αρνητικών γνωμών για τον Περιφερειάρχη, αλλά δυσφορία. Μάλιστα η απάντηση «δυσφορία» από τους ψηφοφόρους είναι πολύ μεγαλύτερη σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη δημαρχία Ρόδου, εγκαταλείποντας την Περιφέρεια.
Συνολικά το 60% των ερωτηθέντων στο δείγμα ψηφοφόρων Κυκλάδων και Δωδ/σου για την Περιφέρεια, έχει αρνητική έως πολύ αρνητική άποψη, ενώ για τη δημαρχία της Ρόδου το ποσοστό ανέρχεται σε 65%.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, γκρίνια επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης Μαχαιρίδη, πολλά μέλη της οποίας εκφράζουν δυσαρέσκεια γιατί ο Περιφερειάρχης δεν συγκάλεσε Ολομέλεια της παράταξης, εντός του Σεπτεμβρίου, όπως είχε υποσχεθεί, προκειμένου να γίνει συζήτηση για τις προθέσεις του, ώστε να αποφασίσουν και οι ίδιοι τί θα κάνουν, αν δηλαδή θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου ή όχι.
Εκείνο που τονίζουν είναι ότι «ο Περιφερειάρχης αγοράζει χρόνο τσάμπα και τους κρατά στο περιθώριο, παίζοντας προσωπικά παιχνίδια – μέχρι δηλαδή να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποφασίσει τί θα κάνει».
Rodosalarm

Δεν υπάρχουν σχόλια: