slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τότε που κυβερνούσε ο κακός Καραμανλής πληρώναμε (κατά 684,4%) λιγότερους φόρους ακινήτων

 Και επειδή κάποιοι επιμένετε να λέτε Π@@@@@Σ   ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ Παίζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ  ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ , ΤΗΝ…………………. ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ. Επταπλασιάστηκαν (κατά 684,4%) οι φόροι ακινήτων από το 2009: Δείτε αναλυτικά
 Το μέχρι πρότινος ασφαλέστερο επενδυτικό καταφύγιο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, με τους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν κάθε χρόνο και περισσότερους φόρους.
Το 2014, το υπουργείο Οικονομικών θα βεβαιώσει φόρους ύψους 3,6 δισ. ευρώ στους φορολογουμένους, όταν το 2009 οι φόροι στην περιουσία δεν ξεπερνούσαν τα 526 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, οι φόροι στην ακίνητη περιουσία αυξήθηκαν σε πέντε χρόνια κατά 684,4%.
ÁÈÇÍÁ   ÐÁËÇÍÇ   ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ   ÁÑ×ÅÉÏΕνδεικτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύει η «Καθημερινή» και δείχνουν τις τεράστιες επιβαρύνσεις των ακινήτων τα τελευταία χρόνια:

-  Το 2009 καταβλήθηκαν 526 εκατ. ευρώ.
- Το 2010 εισπράχθηκαν 487 εκατ. ευρώ.
- Το 2011 οι εισπράξεις ανήλθαν σε 1,17 δισ. ευρώ.
- Το 2012 οι εισπράξεις εκτοξεύθηκαν στα 2,75 δισ. ευρώ.
- Το 2013 υπολογίζεται να εισπραχθούν 2,75 δισ. ευρώ.
- Το 2014 εκτιμάται ότι θα εισέλθουν στον κρατικό κορβανά 2,9 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014 με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ανέρχεται στο ποσό των 3,6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι περίπου 700 εκατ. ευρώ δεν θα καταβληθούν από τους φορολογουμένους λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τον φόρο, με αποτέλεσμα στα κρατικά ταμεία να μπουν περίπου 2,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον νόμο, ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014 θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Επί της ουσίας, ένας έκτακτος φόρος που επιβλήθηκε το 2011 προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού γίνεται μόνιμος.
 http://lykavitos.gr/archives/60627

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ήταν πρωθυπουργάρα και τα κατάφερνε να δανειζόμαστε όσα γουστάραμε και να μη πληρώνουμε φόρους και ΦΠΑ, ενώ οι σημερινοί ανίκανοι μα....ες δεν μπορούν να δανειστούν ούτε ένα ευρω και τα πληρώνουμε όλα εμείς. Που είσαι Κωστάρα. Ε! Ε! ΕΡΧΕΤΑΙ !! Τρέμετε!! Τρέμετε !! Σαμαράς και Βενιζέλος.