slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε νέα απολογία για χρήματα που συνδέονται με τους TOR-M1 ο Σμπώκος

Ο Ιωάννης Σπώκος, πρώην γενικός διευθυντής
Εξοπλισμών, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάκριση έχουν προκύψει στοιχεία που συνδέουν τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών με διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος 12 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω off-shore εταιρείας, στο παρασκήνιο της σύμβασης για τους TOR-M1.
Σε απολογία καλείται εκ νέου από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλή, που διερευνά την υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, ένας από τους......
κατηγορούμενους στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Σμπώκος αντιμετωπίζει τις κατηγόριες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάκριση έχουν προκύψει στοιχεία που τον συνδέουν με διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος 12 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω off-shore εταιρείας με την επωνυμία «Κλάβις».

Τα εν λόγω χρήματα διακινήθηκαν στο παρασκήνιο της σύμβασης για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων TOR-M1.



Σημειώνεται ότι παράλληλα συνελήφθη και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, που θήτευσε υπό τον κ. Σμπώκο, Αντώνιος Κάντας, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τηλεπικοινωνιών του Στρατού «Ερμής».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/242296/se-nea-apologia-gia-hrimata-pou-sundeodai-me-tous-tor-m1-o-sbokos/#ixzz2fSrWZBNg
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: