slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κωστόπουλος: Θέλω "τίτλο" στην super league

Γράφτηκε από τον 
Πολλά Ναξιοτώπουλα έχουν καταφέρει να κάνουν αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα, συμμετέχοντας σε ομάδες από όλες τις Εθνικές κατηγορίες, αλλά ακόμη και σε αυτές των εθνικών μας συγκροτημάτων.
Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Κωστόπουλος, ο οποίος το 2005 σε ηλικία 18 ετών και αφού είχε αγωνιστεί σε όλες τις τοπικές κατηγορίες και στην Δ΄Εθνική με τον Πανναξιακό, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο
βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην τότε Προοδευτική της Β΄Εθνικής.
Φυσικά η απόφαση του τον δικαίωσε, καθώς σύντομα καθιερώθηκε στην βασική εντεκάδα και επιπλέον καλέστηκε τρεις φορές να φορέσει τα χρώματα της Εθνικής Ελπίδων. Από.....
εκεί και έπειτα η καριέρα του συνέχισε να είναι ανοδική καθώς αγωνίστηκε στις καλύτερες ομάδες της Β΄και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (Προοδευτική, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη, Κόρινθο και Φωκικό).
Φέτος στα 26 του ο Γιάννης Κωστόπουλος μετά από τρία χρόνια παραμονής στον Φωκικό, όπου αγαπήθηκε και έφυγε ως αρχηγός της ομάδας, κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αφού αποτέλεσε προσωπική επιλογή του προπονητή της Παναχαϊκης Τιμόθεου Καβακά, με τον πρόεδρο Αλέξη Κούγια να συναινεί και τον Κωστόπουλο να μετακομίζει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Μάλιστα ο νεαρός μεσοαμυντικός είχε συμμετοχή και πολύ καλή παρουσία στο χθεσινό φιλικό, όπου η ομάδα του νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα.
Πάντως ο Γιάννης στην αρχή της συζήτησης, μας αποκάλυψε ότι είναι υποστηρικτής της Ρόμα, ενώ έχει ως ποδοσφαιρικά ινδάλματα τον Φρατζέσκο Τότι και τον Πάολο Μαλντίνι.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ερώτηση αν ο ίδιος βλέπει σαν ένα βήμα καριέρας την μεταγραφή του στην Παναχαϊκή λέγοντας: «Θεωρώ ότι έκανα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ερχόμενος στην Παναχαϊκή. Η νέα μου ομάδα είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και να παίζει».
Παιδί μια απλής οικογένειας που ζει στη Νάξο ο ίδιος, αποδίδει τα πάντα που έχει πετύχει στην στήριξη της οικογένειας του « Αν δεν ήταν η οικογένεια μου δεν θα είχα κάνειτίποτα… εκείνοι με στήριξαν στις δύσκολες στιγμές και στάθηκαν δίπλα μου όταν έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, οφείλω τα πάντα σε αυτούς».
Σκληρή δουλειά και στήριξη χρειάζεται για να μείνουν στην κατηγορία ο Πανναξιακός και ο ΑΟ Μυκόνου, τόνισε ο Γιάννης Κωστόπουλος. «Όπως έγινε η Γ΄ Εθνική τα πράγματα είναι δύσκολα για όλες της ομάδες. Τα νησιά πρέπει να στηρίξουν της ομάδες και μέσα από σκληρή δουλειά να καθιερωθούν στην κατηγορία».
Όσον αφορά το νησί του και την ομάδα που τον ανέδειξε τον Πανναξιακό είπε: «Ο Πανναξιακός είναι η ομάδα που χρωστάω πολλά γιατί με ανέδειξε σαν ποδοσφαιριστή. Είναι τιμή μας η ομάδα του νησιού να παίζει σε μεγάλες κατηγορίες και πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την προσπάθεια».
Τέλος, ρωτήσαμε αν υπάρχουν όνειρα σε αυτό το επίπεδο: «Φυσικά και υπάρχουν όνειρα, άλλωστε χωρίς όνειρα τι ποδόσφαιρο να παίξεις; Προσωπικά θέλω να πάει καλά η ομάδα μου και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται… γιατί όχι και άνοδο θα έλεγα. Προσωπικά θα ήθελα να παίξω στην superleagueκαι να κατακτήσω κάποιον τίτλο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: