slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. σήμερα 20-9-2013Eδες έστειλαν στο νοσοκομείο τον Αστ. Διευθυντή Εύβοιας... και λένε ότι "η επίθεση της Αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα βίαιη"

Καταρχήν ενημερώνω το σώμα και τους παρευρισκόμενους ότι απουσιάζω από τη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα, επειδή θα βρίσκομαι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, του οποίου είμαι Πρόεδρος, με πολύ σοβαρό, το «νέο Λύκειο», και δεν μπορεί να αναβληθεί.
Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ είναι γνωστή ήδη από τη συνεδρίαση του.....
Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Μαΐου 2013. Στη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου ζητήθηκε και από την παράταξή μας να συζητηθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ για «αξιοποίηση και εκμετάλλευση», δηλαδή ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα, ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ αυτών και ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου μας εκτός ημερήσιας διάταξης.

Παρόλη τη δέσμευση του κ. Δημάρχου και του κ. Προέδρου του Δ.Σ. ότι το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος των εκτός ημερήσιας διάταξης, τελικά δεν μπήκε σε συζήτηση, λόγω του γνωστού σε όλους μας τρόπου λειτουργίας του Δ.Σ. και της διαδικασίας που ακολουθεί ο κ. Πρόεδρος του ΔΣ.
Σήμερα η δημοτική αρχή φέρνει το θέμα που αφορά τα δημόσια ακίνητα για συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση, αναγκασμένη από την αντίδραση και την πίεση της προγραμματισμένης από την Κοινότητα Αγίου Αρσενίου μεθαυριανής σύγκλησης Λαϊκής Συνέλευσης, την Κυριακή 21-9-2013.
Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και του πολιτικού χώρου που μας στήριξε, στηρίζει και εκπροσωπούμε, του ΚΚΕ, είναι καθαρή και κρυστάλλινη: Καμιά ιδιωτικοποίηση, κανένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Επομένως:
  1. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα ή στην ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή των περιοχώνπου συζητάμε  (στον Άγιο Προκόπη, Αγία ΆνναΚαλαντόΛιβάδι Ηρακλειάς),  αλλά και κάθε νέας περιοχής που θαπάρει σειρά στο μέλλον
  2. Να παραχωρηθούν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τα παραπάνω και όσα δημόσια ακίνητα βρίσκονταιστην  γεωγραφική του επικράτεια. 
  3. Να αξιοποιήσει και να αναδείξει ο Δήμος τις προαναφερόμενες περιοχές, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους,τη φυσιογνωμία και λειτουργία τους, το φυσικό περιβάλλον .

Η Δημοτική Σύμβουλος

Ευδοκία Κων. Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: