slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με λαμπρότητα και πολλά μηνύματα η γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης στην Σύρο (φωτο)


Με λαμπρότητα, επισημότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Τρίτη η
πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Ιερού Ναού Φανερωμένης στα Χρούσσα.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στον εορτασμό συμμετείχε το σύνολο του Καθολικού κλήρου της Σύρου με επικεφαλής τον Επίσκοπο κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, ενώ την Ιερά Μητρόπολη Σύρου εκπροσώπησε ο πρωτοπρεσβύτερος κ. Φλαβιανός Αλμπέσκου.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας και .....


βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης ο οποίος επισκέφθηκε την Σύρο, ενώ τη θρησκευτική τελετή παρακολούθησε μεγάλος αριθμός επισήμων όπως ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, ο αστυνομικός δ/ντης Ν. Αιγαίου ταξίαρχος Αλέξανδρος Αποστολάκης, ο αστυνομικός δ/ντης Κυκλάδων Νίκος Βελέντζας, πολιτευτές, π. βουλευτές, ο π. νομάρχης Κυκλάδων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Μήνυμα ενότητας από τον Καθολικό Επίσκοπο



Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε στο λόγο του ο Επίσκοπος κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, με άμεσες και έμμεσες αναφορές στις άσχημες εξελίξεις που κυριαρχούν στη χώρα μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. «Ελευθερία δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει κι ότι σκεφτεί. Σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να επιλέξει το καλύτερο και το σωστότερο για τον ίδιο και να το κάνει», τόνισε μεταξύ άλλων για να προσθέσει θέλοντας να δώσει το στίγμα της ενότητας: «Είμαστε όλοι ίδιοι. Είτε είμαστε Έλληνες, είτε Αλβανοί, είτε Ρουμάνοι, είτε Πακιστανοί. Είτε είμαστε Χριστιανοί είτε δεν είμαστε. Ο Θεός τους θεωρεί όλους παιδιά του και δεν υπάρχουν διακρίσεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε».

Στη συνέχεια, κάλεσε το Θεό να δώσει φώτιση σ’ αυτούς που κυβερνούν τον τόπο, τη χώρα και τον κόσμο, να κινηθούν σε κατεύθυνση πολιτικών που θα ανακουφίσουν και θα στηρίξουν την κοινωνία, αντιλαμβανόμενος ορθά ότι ο λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες.

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε προσκύνημα της ιεράς εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: