slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Δεν πληρώνουν» -Ενας στους πέντε επαγγελματίες «ξέχασαν» να υποβάλουν ΦΠΑ



ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ ( ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ; 
Ενας στους πέντε επαγγελματίες «ξέχασαν» να υποβάλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και να αποδώσουν στο Δημόσιο το φόρο. Μόνο τον Αύγουστο τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά....
588 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την αρχή του έτους να ανέλθουν σε 5,4 δισ. ευρώ.
Οπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ το αποτέλεσμα είναι να εφαρμοστεί το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο σε πρώτη φάση προβλέπει την ανάρτηση στο διαδίκτυο τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου των επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις ΦΠΑ ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν προχωρούν στην ρύθμισή τους.
Μέσο της διαδικασίας «διαπόμπευσης» είναι σχεδόν βέβαιο ότι αρκετές εταιρείες και επαγγελματίες θα τεθούν «εκτός αγοράς» για όσο διάστημα δεν είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σε επόμενη φάση και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι επιτηδευματίες εξακολουθούν να αγνοούν τις διάφορες πιέσεις του υπουργείου Οικονομικών θα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίζονται τα τιμολογία που θα εκδίδουν αυτές οι επιχειρήσεις, παγώνοντας ουσιαστικά τον ΑΦΜ τους.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΑΓΑΝ, ΤΣΕΠΩΣΑΝ, ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ Ή ΣΩΤΗΡΕΣ?