slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το απεργιακό μέτωπο του Αλέξη Τσε Γκεβάρα στη , Ναξο πνέει τα λοίσθια Και παρα την στηρίξει της φιλης μου της Ρουλας

ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ , ΑΛΛΑ  ΔΙΟΤΙ   ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΟΥΣ   ΤΟΥΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ  
 Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε, αλλά τελειώνει και ο Σεπτέμβρης. Ήταν ο μήνας της ανατροπής στους δρόμους κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η περίοδος που ο  Αλέξης Τσε Γκεβάρα  είχε σχεδιάσει τον....
ανένδοτο κατά της κυβέρνησης με σκοπό να την οδηγήσει στην κατάρρευση.
Με διάφορους τρόπους, προβοκατόρικες ενέργειες, χρησιμοποίηση των «δικών του» συνδικαλιστών, επαναστατική ρητορική και άλλα τέτοια «αριστερά» τεχνάσματα, θα προσπαθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τα πάνω – κάτω στην ελληνική κοινωνία και πολιτική.
Φευ, διαψεύστηκε παταγωδώς. Οι απεργίες που ο ίδιος έστησε παρέα με συνδικαλιστές τύπου Κοτσυφάκη, συνεπικουρούμενος  από τον «  Πρόεδρο  Μπάμπη τον  επονομαζόμενο  και  Τσε Γκεβάρα  της Δεξιάς όποιος  εσχάτως  είναι με την κοινωνία και όχι με την Νέα Δημοκρατία»   δεν πέρασαν στον κόσμο. Θες η οικονομική δυσπραγία, θες το… φτύσιμο στους συνδικαλιστές, θες ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί ή είναι πιο ώριμος για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις καταστάσεις; Ότι κι αν είναι, το απεργιακό μέτωπο που συγκρότησε ο Αλέξης Τσε Γκεβάρα, πνέει τα λοίσθια.
Ειδικά  στη Νάξο η  συμμετοχή  ελάχιστη. Στους δρόμους βγήκαν σήμερα για να κάνουν πορεία, οι γνωστοί ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ συνδικαλιστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την πρώτη ημέρα όπου η συμμετοχή ήταν στο 80%, μέχρι την Παρασκευή είχε πέσει κάτω από 50% και χθες με το ζόρι απέργησε το 20% των καθηγητών. Οι δάσκαλοι με το ζόρι απέργησαν τη μία ημέρα από τις δύο και γενικώς δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.
Μάλιστα, χαρακτηριστικό του τι επικρατεί στον συνδικαλιστικό χώρο είναι το παρακάτω που ειπώθηκε  σήμερα  από την κ. Ρούλα Μπράουν ότι οι δάσκαλοι της Νάξου δεν είχαν καταλάβει  ότι  «ο  Πρόεδρος Μπάμπης  ο επονομαζόμενος  και  Τσε Γκεβάρα  της Δεξιάς όποιος  εσχάτως  είναι με την κοινωνία και όχι με την Νέα Δημοκρατία»  είχε  κήρυξη απεργία  για σήμερα και αύριο. Δεύτερο παράδειγμα είναι ότι Δευτέρα ενώ είχαν ορίσει ότι η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ.   τελικά  ξεκίνησε στις  1 μ.μ..
ΦΩΤΟΓΡΑΙΕΣ 

4 σχόλια:

Daskaloi Naxou είπε...

Αγαπητοί διαχειριστές του ιστολογίου: Θα θέλαμε να μάθουμε σε ποια μέλη του συλλόγου μας αναφέρεστε όταν χαρακτηρίζετε "γνωστοί ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ συνδικαλιστές". Θα θέλαμε να μάθουμε που βασίζετε το χαρακτηρισμό αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούμε να ανακαλέσετε -τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά μέλη του συλλόγου μας-.
Σε αντίθετη περίπτωση η ανάρτησή σας δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρά μια συκοφαντική λασπολογία.
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος,
Πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

http://naxios.blogspot.com είπε...

Αλέξανδρε Παπαδόπουλε . Καλησπέρα σας ,
Εσείς και ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Νάξου - Μ. Κυκλάδων αισθάνεστε ότι σας αφορά ο παρακάτω χαρακτηρισμός "γνωστοί ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ συνδικαλιστές". Εμείς πιστεύουμε ότι δεν σας αφορά όποτε κακώς μας βρίζετε.

Άλλα αγαπητέ Πρόεδρε, θα θέλαμε και εμείς όμως ως πολίτες και ως μέλη –ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όπως και πολλά μέλη σας, η πλειοψηφία θα λέγαμε, να σας ρωτήσουμε που βασίζετε αυτό τον απαράδεκτο συσχετισμό όπως τον παρουσιάζετε στο παρακάτω κείμενο που συνυπογράφετε «Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με δεκανίκια την ΔΗΜΑΡ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και άλλους πρόθυμους προσκυνημένους»
Και ποια είναι η γνώμη σας
Αγαπητέ Πρόεδρε ο σεβασμός κερδίζετε δεν χαρίζετε
http://naxios.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3297.html

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ



Η άγρια επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και όποια άλλα δικαιώματα έχουν κατακτήσει με αίμα στο παρελθόν οι εργαζόμενοι, είναι σε πλήρη εξέλιξη και σαρώνει τα πάντα. Απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθοί πείνας, δυσβάστακτοι φόροι, χαράτσια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά της καταστροφικής και απάνθρωπης πολιτικής που ασκείται από την εξουσία.



Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με δεκανίκια την ΔΗΜΑΡ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και άλλους πρόθυμους προσκυνημένους παρατρεχάμενους, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, δεν έχουν άλλο στόχο από το να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο με κατοίκους δούλους των λίγων και ισχυρών .



Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας των καθηγητών άνοιξε τον δρόμο, αλλά ταυτόχρονα έδειξε ότι αγώνας για ψωμί ,παιδεία, υγεία, ελευθερία σήμερα, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά πρέπει και να κλιμακωθεί.



Καλούμε όλους τους συλλόγους, σωματεία, ομάδες πολιτών και μεμονωμένα άτομα που πιστεύουν ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει καταρρακωθεί, ότι έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε όλα αυτά για να μην ζήσουμε σκυφτοί σαν δούλοι, να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00π.μ. στην Πλατεία Μανδηλαρά στην Παραλία της Νάξου.



(Προσυγκέντρωση στις 10:30π.μ. στο Λύκειο Νάξου)



ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου & Μικρών Κυκλάδ

ωνΣύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων (Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.)

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ. ΓΛΥΚΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟΣ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ...

Daskaloi Naxou είπε...

Κύριοι,
Το ότι θεωρείτε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν αφορά το σύλλογό μας με καλύπτει απόλυτα. Είστε όμως άδικοι όταν λέτε ότι σας βρίζουμε γιατί κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.
Όσο για το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεστε είναι μια εκτίμηση με την οποία μπορεί να μη συμφωνείτε αλλά έκρινε το ΔΣ ότι το κάλυπτε. Το ΔΣ κρίνεται και αυτό με τη σειρά του από τα μέλη του συλλόγου για τις επιλογές και τις πράξεις του.
Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και χαίρομαι που δεν συγκαταλέγετε τα μέλη του συλλόγου μας στους χαρακτηρισμούς σας.