slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αριστερή λύσσα με τον Μάλαμα: Αν ΟΝΝΕΔίτες πάνε να σηκώσουν πανώ σε συναυλία του Μίκη στη Μακρόνησο, δεν θα τους πνίξουν στη θάλασσα;;



Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. Σπουδαίος τραγουδοποιός, εδώ και χρόνια υπηρετεί το καλό ελληνικό τραγούδι, έντεχνο όπως λέγεται, με πίστη σ’ αυτό που κάνει. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι, τουλάχιστον έχει μια έντιμη καλλιτεχνική πορεία, αθόρυβη, χωρίς να προκαλεί και το κυριότερο σεβόμενος το κοινό που τον ακολουθεί.
Αν και δεν μας ενδιαφέρει διόλου πως αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά, θα έλεγε κανείς ότι πιθανότατα είναι..... αριστερός, ανένταχτος. Ένας άνθρωπος που ποτέ δεν εκδηλώθηκε αλλά και που πάντα στήριξε κάθε άνθρωπο που του το ζήτησε, με συναυλίες του. Πρόσφατα πήγε να τραγουδήσει στο προαύλιο της ΕΡΤ για τους απολυμένους.

Τότε, για τους «αριστερούς» ψευτοεπαναστάτες ήταν ο ήρωας, ο δικός τους άνθρωπος που πολεμά το άδικο που έφερε η τρόικα, το μνημόνιο, η κακή κυβέρνηση.

Στην Ελλάδα, όμως, που τα πάντα κρίνονται με βάση την κυρίαρχη ιδεολογία, δηλαδή την αριστερή, οι ήρωες, οι «δικοί μας άνθρωποι» γίνονται μέσα σε μια νύχτα «προδότες», «μνημονιακοί», «πουλημένοι». Ο λόγος; Γιατί τολμούν να είναι σοβαροί και να μην υποκύπτουν στις απαιτήσεις ορισμένων ομάδων που θέλουν να κάνουν πάντα το δικό τους.

Το θέμα αφορά φυσικά την υπόθεση τη συναυλίας του Μάλαμα στην Πετρούπολη πριν μερικές ημέρες. Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία, ο τραγουδιστής πήγε στο θέατρο Πέτρας να κάνει τη δουλειά του και κάποιοι εκπαιδευτικοί θέλησαν να ανέβουν στη σκηνή, να βγάλουν λόγο αντίστασης στην κακή κυβέρνηση και τα μνημόνια και να αναρτήσουν πανό που έλεγε: «Η παιδεία δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό. Κανείς δεν περισσεύει».

Ο Μάλαμας και η παραγωγή της εκδήλωσης αντέδρασαν και δεν θέλησαν να επιτρέψουν το… επαναστατικό χάπενινγκ των εκπαιδευτικών που φέρεται να πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις. Ο λόγος που αρνήθηκε ο τραγουδοποιός να επιτρέψει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι ότι ποτέ στις συναυλίες του δεν το κάνει αυτό και υποστηρίζει ότι δε μπορεί σε μια ιδιωτική εκδήλωση, που ο κόσμος πληρώνει εισιτήριο για να δει μια συγκεκριμένη συναυλία, να μπουκάρει όποιος θέλει και να λέει ότι θέλει. Ο κόσμος πληρώνει, ο τραγουδιστής κάνει τη δουλειά του, οι υπόλοιποι ότι έχουν να πουν ας το πουν έξω από το χώρο ο οποίος μάλιστα ενοικιάζεται για τη συγκεκριμένη συναυλία. Τα πράγματα είναι απλά. Όμως, για τους «ευαισθητούληδες» ο Μάλαμας έγινε ξαφνικά μνημονιακός. Επειδή δεν τους επέτρεψε να κάνουν ότι θέλουν έγινε συνεργάτης της κυβέρνησης και αντίπαλος με τους εκπαιδευτικούς και όσους… αγωνίζονται να βελτιωθεί η Παιδεία.

Ο χαμός έγινε στο διαδίκτυο και στα social media ειπώθηκαν πολλά: «Πώς είναι δυνατόν ένας τραγουδοποιός που πριν από λίγους μήνες τραγουδούσε στο προαύλιο της ΕΡΤ να γυρίζει την πλάτη στην Παιδεία;» σχολίαζε σχετικά ένας εκπαιδευτικός.

Γιατί έτσι έχουν μάθει. Μια παρακμιακή αριστερά που καμιά σχέση δεν έχει με την αριστερή ιδεολογία και τον τρόπο ζωής, διαφεντεύει τον τόπο εδώ και 40 χρόνια. Αλλά αν κάνεις αυτό που έκαναν αυτοί τότε γίνεται επανάσταση. Για φανταστείτε για παράδειγμα, στη συναυλία που θα δοθεί προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στη Μακρόνησο να θέλει π.χ. η ΟΝΝΕΔ να αναρτήσει πανό για κάποιο θέμα. Θα γίνει χαμός, θα τους πετάξουν στη θάλασσα.

Και κάπως έτσι, όσοι πίστεψαν στα οράματα της Αριστεράς βλέπουν τον Τσίπρα, τον Κοτσυφάκη και τους άλλους «αριστερούς» να κάνουν παιχνίδι.

Α.Ψ.

www.antinews.gr/2013/09/11/226726

Δεν υπάρχουν σχόλια: