slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Φιλώτι το ήθελε πιο πολύ...


Με 3 γκολ του Λυμπερτά και αφού προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, το Φιλώτι πηρέ το εισιτήριο της πρόκρισης, παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο.


Ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην μπήκε καθόλου στο γήπεδο, βρέθηκε και με 3 γκολ πίσω, αντέδρασε, έδειξε καλά στοιχεία στην επανάληψη, πέτυχε 2 έξοχα γκολ, αλλά μέχρι εκεί.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ-ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ-ΓΚΟΛ-ΔΙΠΛΟ ΔΟΚΑΡΙ

Με την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο κέντρο παίρνοντας τις... προσωπικές μονομαχίες και αφού πρώτα ο Μανωλάς δεν μπόρεσε να σκοράρει 2 φορές, πρώτα στο 2' από σέντρα του Ντάσιου και στο 6' όταν το κοντινό του πλασέ ήταν αδύναμο και αποκρούστηκε από τον Χαριστό, τελικά άνοιξε το σκορ στο 11'.

Ο Ντάσιος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και πέρασε πάσα-λουκούμι στον Λυμπερτά μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια και αυτός σημάδεψε την αντίθετη γωνία βρίσκοντας δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Χαριστού, που ακούμπησε την μπάλα.

Ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ συνέχισε να πελαγοδρομεί και το ΦΙΛΩΤΙ συνέχισε να απειλεί.

Και αφού στο 14' και στο 24' ο Χαριστός έσωσε την εστία του σε προσπάθειες των Κωττάκη και Πιταρά, στο 33' ξανά ο Λυμπερτάς με απ΄ευθείας κόρνερ έδωσε αέρα 2 γκολ στην ομάδα του. Είχε προηγηθεί η αναγκαστική αλλαγή του Σιφναίου από τον Σένκα.

Στο διάστημα αυτό η αδυναμία κατοχής της μπάλας από τους παίκτες του ΑΟΠ λόγω της ασφυκτικής πίεσης των γηπεδούχων και οι θαυμάσιες κινήσεις των επιθετικών του Φιλωτίου, ειδικά του Κωττάκη που υποδεχόταν τις μεγάλες μπαλιές με σωστές τοποθετήσεις και στη συνέχεια έσπαγε την μπάλα στους συμπαίκτες του, δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μία πεντάλεπτη αναλαμπή προς το τέλος του ημιχρόνου, λίγο έλειψε να βάλει στο κόλπο τους Παριανούς. Ο Πετρόπουλος, που αναγκαστικά γυρνούσε πολύ πίσω για να βοηθήσει στο ανέβασμα της μπάλας, βρήκε τον Σένκα στην αντεπίθεση και αυτός ταχύτατα μπήκε περιοχή, πλασαρε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, πήρε την επαναφορά, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη καθώς και το δεύτερο του σουτ ξαναβρήκε δοκάρι, το δεξί αυτή τη φορά.



ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στην ανάπαυλα οι φωνές του Δ. Τριανταφυλλάκου ακούστηκαν μέχρι την κερκίδα και ο ΑΟΠ μπήκε με 2 αλλαγές. Ο Αρκουλής και ο Δημογιαννης μπήκαν στις θέσεις των Πετρόπουλου και Ξένου και η διάταξη έγινε πιο επιθετικογενής με τους Αρκουλή, Χρυσοχό καθαρά μπροστά και τον Δημογιάννη πίσω τους σε ρόλο δεκαριού.

Παράλληλα ο Γ. Βασαλάκης, ξέροντας καλύτερα από τον καθένα ότι η ομάδα του δεν έχει ακόμα την επιθυμητή φυσική κατάσταση και με το σκορ στο 2-0,την κατέβασε πιο σφικτά, δίνοντας εντολή στον Πιταρά να παίζει κοντά στα στόπερ.

Έτσι τώρα ο ΑΟΠ είχε περισσότερους χώρους για να αναπτυχθεί, προσαρμόστηκαν κάπως και οι παίκτες του στις ιδιαίτερες γηπεδικές συνθήκες και απείλησε 2 φορές με σούτ του Χρυσοχού στο 47' και του Γιουρτζίδη στο 57', που έδιωξε ο Παλάζης.



ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ

Από το 59' μέχρι το 65' είχαμε ένα σουτ του Κωττάκη στο δοκάρι, μία απόκρουση του Χαριστού σε σουτ του Μανωλά, που έσπασε το οφσάιτ, το 3-0 πάλι με τον Λυμπερτά με σούτ μέσα από την περιοχή σε μία συνολική αμυντική αδράνεια και την μείωση σε 3-1 με εκπληκτικό σούτ του Σένκα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Ο Γ. Βασαλάκης με 3 αλλαγές, τον Προμπονά αντί του Πολυκρέτη στο 55',τον Δ. Μουστάκη αντί του Ντάσιου στο 65' και τον Ν. Μουστάκη αντί του Κρητικού στο 68', έδωσε ανάσες στην ομάδα του.

Στο 78' με μία φωτοβολίδα του Γιουρτζίδη έγινε το 3-2 και ο Δ. Τριανταφυλλάκος τόλμησε ένα ριψοκίνδυνο 4-2-4, μήπως και ισοφαρίσει.

Ομως η πείρα και η δύναμη των γηπεδούχων κράτησε μακριά από την εστία τους τους όποιους κινδύνους.



Η ΓΚΑΦΑ

Ετσι κύλησε ο χρόνος μέχρι την λήξη, βρίσκοντας δίκαια νικητές τους γηπεδούχους και το μόνο που μας έμεινε από το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, είναι η άδικη αποβολή του Νίκα στις καθυστερήσεις.

Ο παίκτης έδιωξε καθαρά την μπάλα σαν τελευταίος, ο κ. Βακόνδιος έδειξε αρχικά παίζετε, στην συνέχεια όμως αποδέχτηκε την υπόδειξη του κ. Βακόνδιος έδειξε αρχικά παίζετε, στην συνέχεια όμως αποδέχτηκε την υπόδειξη του κ. Βαν Ακεν και καταλόγισε φάουλ δείχνοντας την κόκκινη στον νεαρό.

Αποτέλεσμα μία καλή γενικά διαιτησία να στιγματισθεί από την θέληση του ρέφερι να υπερασπισθεί τον συνάδελφο του, αντί να αποδώσει δικαιοσύνη μιας και είχε ο ίδιος άμεση αντίληψη της φάσης.

Κιτρινίστηκαν οι Προμπονάς και Κωττάκης από τους γηπεδούχους και οι Σένκα, Γιουρτζίδης από τους φιλοξενούμενους.



MVP ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Για τον MVP δεν χωράει αμφιβολία.Ο Γιώργος Λυμπερτάς εκτός του χάτ-τρίκ ήταν μία διαρκής απειλή.

Ο Παλάζης σταθερότατος ενέπνεε εμπιστοσύνη, ο Στρατούρης έκανε δικιά του την αριστερή πλευρά, ο Κωττάκης με κινήσεις ολοκληρωμένου σέντερ-φόρ και ο Ντάσιος του πρώτου μέρους ξεχώρισαν από τους νικητές.

Ο Χαριστός έσωσε πολλές φορές την εστία του, ο Τσαντουλής, ο μόνος που στέθηκε αμυντικά, ο Σένκα που έδωσε ορμή και ταχύτητα με την συμμετοχή του, ήσαν οι διακριθέντες του ΑΟΠ.



ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ: Παλάζης, Πολυκρέτης (55' Προμπονάς), Στρατούρης, Κατσουρός, Μουστάκης Απ., Πιτταράς, Λυμπερτάς, Κρητικός (68'Μουστάκης Ν.), Κωττάκης, Ντάσιος (65'Μουστάκης Δ.), Μανωλάς.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: Χαριστός, Σιφναίος (27΄λ.τρ.Σένκα), Ξένος (46΄Δημογιάννης), Σταθερός, Τσαντουλής, Νίκας, Κρώνης, Γιουρτζίδης, Χρυσοχός, Πετρόπουλος (46’ Αρκουλής), Κρουσταλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: