slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ ΜΗΛΟΥ

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση και μετά την πρόσφατη σύσκεψη στην Περιφέρεια, φαίνεται ότι το έργο του λιμένα των Πολλωνίων της Μήλου, βαδίζει προς την τελική ευθεία.
Τα ερωτήματα όμως παραμένουν: Ποιοι, πως και γιατί κάποιοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν στην πορεία την αρχική μελέτη, δημιουργώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση και αγανάκτηση των κατοίκων; Γιατί ένα έργο, το οποίο εδώ και δέκα χρόνια περίπου είχε ψηφίσει η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και είχε ενταχθεί στο ΚΠΣ, προσπάθησαν να το τροποποιήσουν και....
μάλιστα με αδιαφανείς και υπόγειες διαδικασίες, θέτοντας σε κίνδυνο αυτή καθεαυτή την υλοποίηση του; Γιατί από τότε μέχρι σήμερα, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την οριστική χάραξη του δρόμου διέλευσης από και προς το λιμάνι;
Είναι φανερό ότι τα υπόγεια, εν πολλοίς διαπλεκόμενα συμφέροντα, προσπάθησαν να ακυρώσουν ένα έργο που εφόσον γίνει με σωστές προδιαγραφές, σύμφωνα και με τις αρχικές μελέτες, και την τουριστική κίνηση θα βοηθήσει και ταυτόχρονα θα διαφυλάξει τη φυσιογνωμία των Πολλωνίων, που σήμερα πλήττεται από τη διέλευση των οχημάτων προς και από την Κίμωλο, μέσα από την παραλία και τους χώρους εστίασης. Είναι επίσης φανερό ότι χωρίς την κινητοποίηση των κατοίκων, δεν θα μπορούσαν να αναδειχθούν όλα αυτά τα στοιχεία κινδύνου αλλοίωσης της περιοχής, αλλά και τα ήξεις αφήξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τέλους δεν θα προβληθούν άλλα προσκόμματα, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εν δυνάμει αρνητικές παρενέργειες στη συνολική τουριστική αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: