slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ώρα της αλήθειας! Ποιοι, πώς και γιατί σαμποτάρουν τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρίακο Μητσοτάκη\


Τις τελευταίες εβδομάδες υφίστανται σειρά δημοσιευμάτων στον έντυπο τύπο σχετικά με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Ο δε Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κύριος Παρασκευάς Νομικός (υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού) εξαιτίας της συγκυρίας και των ελέγχων που διενεργούνται από την υπηρεσία που προΐσταται , δεν έχασε την ευκαιρία να αυτό – παρουσιάσει τον εαυτό του και  έργο του ΣΕΕΔΔ σε σειρά τηλεοπτικών ολιγόλεπτων συνεντεύξεων. 
Ωστόσο, πολύ σοφά ο ελληνικός λαός λέει ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός»
Το serresnews.net εξαιτίας προγενέστερων δημοσιευμάτων στον Κυριακάτικο Τύπο και....
δεκάδων ερωτήσεων στην Βουλή των Ελλήνων (βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) σχετικά με ρουσφετολογικές πρακτικές του ανωτέρω Ειδικού Γραμματέα, διενήργησε και διενεργεί δημοσιογραφική έρευνα τόσο για τον  ΣΕΕΔΔ όσο και για τον ανωτέρω Ειδικό Γραμματέα.
Σήμερα αρχίζει η δημοσίευση σειράς άρθρων για το ζήτημα.  Είναι μόνο η αρχή αφού ήδη διασταυρώνονται καθημερινά πληροφορίες που συγκεντρώνουμε εδώ και πέντε μήνες.
Kyriakos_04

Η διαφθορά στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για την καταπολέμηση της Διαφθοράς «International Transparency» (ο παγκόσμιος δείκτης μέτρησης της διαφθοράς – κάντε click εδώ)  οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν το ίδιο περιβάλλον διαφθοράς με χώρες της Δυτικής Αφρικής (Σενεγάλη, Μπενίν) της Άπω Ανατολής (Μογγολία) της Λατινικής Αμερικής (Κολομβία) και πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών (Μολδαβία). Επίσης το ετήσιο κόστος της Διαφθοράς που καλούνται να πληρώσουν Έλληνες πολίτες υπολογίζεται περίπου στα 30 δις Euro.

 Η αποστολή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης

Μια από τις υπηρεσίες στην Ελλάδα που έχει σαν αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς στην χώρα μας είναι και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Η λειτουργία του ΣΕΕΔΔ θεσμοθετήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3074/2002. Το ΣΕΕΔΔ  αποσκοπεί στην διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης εντοπίζοντας φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιοίκησης, αδιαφανών διαδικασιών, αναποτελεσματικότητας και χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών. Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ είναι από το 2011 ο κ. Παρασκευάς Νομικός.

 Η χαμηλή εκλεκτική δραστηριότητα του ΣΕΕΔΔ  τα τελευταία χρόνια

Σύμφωνα με τις Εκθέσεις Πεπραγμένων του Ελεγκτικού έργου του ΣΕΕΔΔ, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της ανωτέρω υπηρεσίας από το 2009 μέχρι το 2012 παρατηρείται πρωτοφανής μείωση του ελεγκτικού έργου που φτάνει σχεδόν στο 50%. Ο Παρασκευάς Νομικός ηγείται της ανωτέρω ελεγκτικής Υπηρεσίας από τα μέσα του 2011.

‘Έτος
Σύνολο Ελέγχων – Εκθέσεων
2009
1053
2010
1030
2011
720
2012
520
Την χρονική περίοδο από 2010 – 2011 παρατηρείται μείωση της τάξης του 30,1 %. Την χρονική περίοδο από 2011 – 2012 η μείωση προσεγγίζει το 27, 7%  και αν εκτιμηθεί η χρονική περίοδο από το 2010 μέχρι το 2012 η μείωση της ελεγκτικού έργου προσεγγίζει το 49,5%.   Η σκανδαλώδη μείωση της ελεγκτικής δραστηριότητας του ΣΕΕΔΔ κατά τα τελευταία δύο έτη προκαλεί τρομακτική ανησυχία, προβληματισμό και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την πιθανή παραγραφή ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων.  Τα ερωτήματα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες του serresnews.net θα αναδυθούν σταδιακά στην επικαιρότητα αφού αναμένεται μπαράζ ερωτήσεων και άσκηση λοιπών μέσων κοινοβουλευτικών ελέγχου στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Ρουσφετολογικές Τοποθετήσεις νέων Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευάς Νομικός ήταν επικεφαλής τριμελούς επιτροπής για την επιλογή νέων Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Τελικώς, οι επιλογές της ανωτέρω επιτροπής προκάλεσαν σειρά από πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας ( Ελευθεροτυπία  της Κυριακής 17/3, 23/3 και 30/3 – Βήμα της Κυριακής 30/3) με πολύ σκληρούς τίτλους όπως «Όργιο Ρουσφετιών στο ΣΕΕΔΔ». Σύμφωνα, με τα ανωτέρω δημοσιεύματα αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα που υπηρετούσαν σε Γραφεία βουλευτών και Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παρασκευάς Νομικός, Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ τους επέλεξε σε θέσεις Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης. Είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με τα ανωτέρω δημοσιεύματα ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ επέλεξε ακόμη και την πρώην γραμματέα του σε θέση Βοηθού Επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.
Η έγγραφη απάντηση του Ειδικού Γραμματέα στα ανωτέρω δημοσιεύματα εξόργισε ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη με αποτέλεσμα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταθέσουν στην Βουλή Ερωτήσεις και Αιτήσεις καταθέσεων εγγράφων χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις όπως «ο Νομικός μετέτρεψε το ΣΕΕΔΔ σε πάρκινγκ πολυτελείας».
Όπως μαθαίνουμε το ζήτημα δεν τελείωσε και θα ανοίξει για μια ακόμη φορά. Αιτία για την αναζωπύρωση της εκ νέου πολιτικής αντιπαράθεσης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι ότι κ. Παρασκευάς Νομικός Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ είχε τοποθετήσει μέλος της ανωτέρω επιτροπής δημόσιο υπάλληλο ο οποίος είχε σοβαρό ζήτημα και εμπλοκή και δεν θα έπρεπε να είναι μέλος του ανωτέρω οργάνου επιλογής Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών Δημοσίας Διοίκησης.    Ζητήσαμε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες μας για το ζήτημα. Μέχρι και σήμερα ούτε τις διέψευσε αλλά ούτε τις επιβεβαίωσε. Δεν πειράζει εμείς περιμένουμε για λίγο ακόμη και θα κάνουμε ολοκληρωμένο ο ρεπορτάζ τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως ακόμη και αν δεν απαντήσουν σε εμάς μάλλον θα απαντήσουν στην Βουλή αφού το θέμα είναι σοβαρό και σίγουρα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κυβέρνηση.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοσίας Διοικήσεως κ. Λέανδρος Ρακιντζής αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις για την σχεδιασμένη και μεθοδευμένη πολιτική κατάργησης του από τον μέχρι σήμερα Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευά Νομικό.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοσίας Διοικήσεως κ. Λέανδρος Ρακιντζής αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις για την σχεδιασμένη και μεθοδευμένη πολιτική κατάργησης του από τον μέχρι σήμερα Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευά Νομικό.
Το προτεινόμενο Νομοσχέδιο και η κατάργηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης
Ο κ. Παρασκευάς Νομικός Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, είχε αναλάβει στα πλαίσια αξιολόγησης των δομών των Υπουργείων της χώρας να αξιολογήσει τόσο την υπηρεσία στην οποία προΐσταται το ΣΕΕΔΔ όσο και την υπερκείμενη και προϊστάμενη υπηρεσία σε αυτόν τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Δηλαδή, όπως λέμε εδώ στην Βόρεια Ελλάδα «Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει»  Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο κ. Παρασκευάς Νομικός προτείνετε η κατάργηση μέσω της συγχωνεύσεως του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης και των Περιφερειακών Γραφείων του ΣΕΕΔΔ. Ακολούθησαν περισσότερες από 12 ερωτήσεις στην Βουλή για το ζήτημα, σειρά από δημοσιεύματα, την έντονη αντίδραση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου κατά την διάρκεια παρουσίασης της Έκθεσης πεπραγμένων του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων.
Επιστημονικοί φορείς όπως το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος καταδίκασαν την προτεινόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Παρασκευά Νομικού κατά την διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης του ανωτέρω προτεινόμενου νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντας του ως μη συνταγματικά αποδεκτό αφού δεν δημιουργεί κανένα δημοσιονομικό όφελος, καταργεί πετυχημένες δομές και ότι αποτελεί σχέδιο μεθόδευσης να τεθούν στο σκοτάδι, στην λήθη και στο συρτάρι χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς.
Θα θέλαμε να τονίσουμε μια λεπτομέρεια η οποία όπως διαπιστώσαμε μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη. Το σχέδιο Νομικού, αφορούσε την κατάργηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και των Περιφερειακών Δομών του ΣΕΕΔΔ δημιουργώντας μια Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές δεν αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του κοινού μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων και συνήθως οι αμοιβές τους είναι πολύ υψηλότερες.
Είναι ολοφάνερο ότι πέρα από οποιαδήποτε επιδερμικά επιχειρήματα περί «διοικητικής αποτελεσματικότητας», «μείωσης του κόστους», «συντονισμού» και άλλα «παραμύθια της χαλιμάς» που δεν τα πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά. Υπάρχουν δημοσιεύματα και ανακοινώσεις επιστημονικών φορέων που μιλάνε για μια πρόταση που αποσκοπεί στην ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, μικροοικονομικών συμφερόντων μιας θλιβερής μειοψηφίας αλλά πάνω από όλα δημιουργούν υποψίες για σκοτεινή και μεθοδευμένη προώθηση σχεδίου  συγκάλυψης.
Κάποιος θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του Χαλίφη - Η συνέντευξη του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσιάς Διοίκησης που αποκάλυψε την μυστική ατζέντα του μέχρι σήμερα Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευά Νομικού
Κάποιος θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του Χαλίφη – Η συνέντευξη του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσιάς Διοίκησης που αποκάλυψε την μυστική ατζέντα του μέχρι σήμερα Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευά Νομικού
Οι Δημόσιες Καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κυρίου Λέαδρου Ρακιντζή για τον Παρασκευά Νομικό
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και προϊστάμενος του κ. Παρασκευά Νομικού, σε συνέντευξη του στις 21 Ιουνίου του 2013 στην Εφημερίδα ο «Κόσμος του Επενδυτή» ανέφερε ότι ο κ. Παρασκευάς Νομικός προωθούσε από την εποχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση σχέδιο που περιλάμβανε την κατάργηση του Γενικού Επιθεωρητή και την αναρρίχηση του ίδιου του κ. Παρασκευά Νομικού στην διάδοχη θέση. Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δήλωσε χαρακτηριστικά στο ανωτέρω δημοσίευμα «Κάποιος θέλει να γίνει Χαλίφης στην Θέση του Χαλίφη» και κατηγόρησε τον κ. Παρασκευά Νομικό ότι δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και πλαστά στοιχεία για να προωθήσει το σχέδιο του.
Οι έλεγχοι για την τήρηση του ωραρίου και των πλαστών πτυχίων των Δημοτικών Αστυνομικών
Σύμφωνα με Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα τέλη Αυγούστου 2013 ανατέθηκε στο ΣΕΕΔΔ ο έλεγχος των ατομικών φακέλων των Δημοτικών Αστυνομικών ενώ από τον Ιούνιο του 2013 διεξάγονται έλεγχοι τήρησης του ωραρίου από του υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευάς Νομικός αντί να χρησιμοποιήσει τις μέγιστες δυνατότητες της υπηρεσίας του για την γρήγορη και με χαμηλό κόστος διεκπεραίωση των ανώτερων εντολών περιόρισε τον έλεγχο μόνο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και αν επιλέχθηκαν κάποιες πόλεις στην Περιφέρεια προτίμησε να στείλει προσωπικό από την Αθήνα παρά από τις πλησιέστερες γεωγραφικά διοικητικές μονάδες του ΣΕΕΔΔ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε  ότι η διοικητική οργάνωση του ΣΕΕΔΔ περιλαμβάνει την Κεντρική Υπηρεσία ΣΕΕΔΔ στην Αθήνα και τα Περιφερειακά Γραφεία στο Ρέθυμνο, την Τρίπολη, την Πάτρα, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.
Η διαμόρφωση των προτεραιοτήτων ελεγκτικής δράσης
Εκ των δελτίων τύπων του ΣΕΕΔΔ και των προσφάτων δημοσιευμάτων διαφαίνεται ότι η προτεραιότητα του ελεγκτικών έργου επί των ημερών του κ. Παρασκευά Νομικού μετατοπίστηκε από σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς με εμπλεκόμενους δημάρχους σε θέματα επικοινωνιακού χαρακτήρα όπως έλεγχοι ωραρίων, τακτική που είχε αρχίσει ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.
Συγκινητική φωτογραφία - Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρίακος Μητσοτάκης σε ηλικία 4 ετών με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πρώην Πρωθυπουργό και Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
Συγκινητική φωτογραφία – Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρίακος Μητσοτάκης σε ηλικία 4 ετών με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πρώην Πρωθυπουργό και Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα
Το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς είναι μέγιστο. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε το ανωτέρω Υπουργείο στα μέσα του Ιουνίου του 2013   και βρήκε στην θέση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ τον κ. Παρασκευά Νομικό.
Σίγουρα, το έργο του νέου Υπουργού δεν είναι εύκολο, θα τολμούσαμε να πούμε ότι καλείται να λειτουργήσει στην χειρότερη συγκυρία κατά την διάρκεια της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Ανάμεσα σε δύο συμπληγάδες πέτρες, από την μια οι υποχρεώσεις προς την τρόικα  και από την άλλη οι σκοπιμότητες, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι διαχρονικές τριτοκοσμικές πρακτικές που εξακολουθούν να πνιγούν την όποια προσπάθεια εξορθολογισμού.
Σίγουρα, ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επέλεξε αλλά κληρονόμησε από τις προηγούμενες ηγεσίες του ανωτέρω Υπουργείου έναν υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού τον κ. Παρασκευά Νομικό στην θέση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ.
Εκ των ανωτέρω στοιχείων που παρουσιάσαμε στο παρόν άρθρο και ειδικότερα μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή με τίτλο «Κάποιος θέλει να γίνει Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη» δεν υπάρχει αμφιβολία ο μέχρι σήμερα Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευάς Νομικός εδώ και χρόνια σταδιακά και μεθοδικά προωθεί μια «μυστική ατζέντα» η οποία είναι μεταμφιεσμένη πίσω από υποτιθέμενες καλές προθέσεις και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή.
Ωστόσο, το θέμα με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ δεν τελείωσε μάλλον τώρα αρχίζει. Σίγουρα κανένας Υπουργός δεν θα ήθελα να διαμορφώνουν την ατζέντα της ελεγκτικής πολιτικής οι υφιστάμενοι του. Σίγουρα, κανένας Πρωθυπουργός δεν θα ήθελε στελέχη της κυβερνήσεως του να προωθούν την δική τους προσωπική ατζέντα για να αναρριχηθούν σε υψηλότερα επίπεδα διοίκησης στο μέλλον.
Η έρευνα συνεχίζεται και θα ακολουθήσει σειρά άρθρων τις επόμενες ημέρες.
Στοιχεία Τεκμηρίωσης του ανωτέρω Ρεπορτάζ 
1. Το κείμενο της Ερώτησης και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Βουλευτή Γεωργίου Βλάχου  – http://www.gvlahos.gr/koin_Elegxos/erothseis/2013/2013-03-28_er_gia_epilogh_epi8eorhton_SEEDD.htm
2. Το κείμενο της Ερώτησης της ερώτησης του Βουλευτή Τέρενς Νικόλαου -  Κουίκ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3042.html
3. Το κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων της Βουλευτού κυρίας Σοφίας Σακοράφα -http://www.aftodioikisi.gr/kommata/siriza-parkingk-politeleias-ipsilis-prostasias-gia-kommatikous-filous-to-seedd
4. Κείμενο της Ερώτησης – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε η Βουλευτής κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη – http://www.anexartitoiellines.gr/post.php?post_id=2398
5.  Δημοσίευμα στην Εφημερίδα Έθνος – http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63838285
6. Δημοσίευμα στην Εφημερίδα το  Βήμα – http://www.tovima.gr/society/article/?aid=515674
7. Δημοσίευμα στην Εφημερίδα Καθημερινή – http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/06/2013_502346
8. Έκθεση Πεπραγμένων ΣΕΕΔΔ 2006 – 2009 http://www.seedd.gr/LinkClick.aspx?fileticket=i21H1QT3KoM%3d&tabid=74&mid=446
9. Έκθεση Πεπραγμένων ΣΕΕΔΔ  2010 http://www.seedd.gr/LinkClick.aspx?fileticket=lvFyPFPcwb4%3d&tabid=74&mid=446
10. Έκθεση Πεπραγμένων ΣΕΕΔΔ 2011 http://www.seedd.gr/LinkClick.aspx?fileticket=F0hg1gKC01c%3d&tabid=74&mid=446
11. Έκθεση Πεπραγμένων ΣΕΕΔΔ 2012  http://www.seedd.gr/LinkClick.aspx?fileticket=azbdSMa5a%2fg%3d&tabid=74&mid=446
12. Αναφορά του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Τέρενς Κουίκ για το Σχέδιο Νομικού περί κατάργησης των Περιφερειακών Γραφείων του ΣΕΕΔΔ – http://www.inews.gr/0/erotisi-tou-terens-kouik-schetika-me-dramatiki-kai-anapantiti-epistoli-ypopsifias-tou-seedd.htm
13. Ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με την Ρουσφετολογία στις Τοποθετήσεις των Νέων Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης από τον μέχρι σήμερα Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευά Νομικό http://zouzouniblog.blogspot.com/2013/04/blog-post_720.html#.UjBceMZShwg
14. Δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας της Κυριακής σχετικά με το «Όργιο Ρουσφετολογίας» στο ΣΕΕΔΔ – http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351018
15. Δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σχετικά με ερωτήσεις Βουλευτών για τις πρακτικές και μεθοδεύσεις κ. Παρασκευά Νομικού σχετικά με τις Επιλογές των Νέων Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης – http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=354108
16. Δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Σώμα Επιθεωρητών σαν θέμα για Επιθεώρηση» – είναι η απάντηση της εφημερίδας στην Επιστολή Νομικού Σχετικά με την  νομιμότητα και την δίκαιη επιλογή προσώπων που έκανε –  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=31/03/2013&id=354107

Δεν υπάρχουν σχόλια: