slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τρεχατε ποδαράκια μου, ΄χεστηκε ο κ@λος μας: Έκλεισαν τα γραφεία της ΧΑ στη Νίκαια-Εξαφανισμένος ο αρχηγός τους (Φωτο του με όπλο)-Έρχονται διώξεις για 5

Οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση των οπαδών της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και των μελών του Τάγματος Εφόδου με τα ασπρόμαυρα παντελόνια παραλλαγής φαίνεται πως τους θορύβησαν και γι αυτό αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στα γραφεία.


Οπως αναφέρει και το Εθνος μέσα σε μία νύχτα κατέβηκαν οι πινακίδες με τον μαίανδρο και το λογότυπο της Χρυσής Αυγής από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια στο κτίριο της οδού Καισαρείας 30.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Χρυσή Αυγή έκλεισε τα γραφεία της στην Ιεράπετρα μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Ο Πατέλης ποζάρει με όπλο

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, βλέπουν συνεχώς το φώς της δημοσιότητας. Μετά την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων ο Πατέλης φαίνεται να είναι ένα από τα άτομα με τα οποία επικοινώνησε ο Γιώργος Ρουπακιάς το βράδυ της στιγερής δολοφονίας στο Κερατσίνι.

Παράλληλα, νέες φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα στις οποίες ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια κρατά ένα πιστόλι, το οποίο μάλιστα έχει και ισχυρό ναζιστικό συμβολισμό, καθώς πρόκειται για το «εκλεκτό» πιστόλι που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το Walther PP. Τη φωτογραφία δημοσιεύει σήμερα το Έθνος.

Καταγγελίες περι πολυτελούς διαβίωσης του Πατέλη

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα, επικαλείται την συνέντευξη πρώην μέλους του νεοναζιστικού μορφώματος στην εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο Γιώργος Πατέλης αν και δηλώνει άνεργος και αυτός και η γυναίκα του, έχουν ένα πολυτελές επίπεδο διαβίωσης. Συγκεκριμένα, το πρώην μέλος της Χ.Α. καταγγέλλει πως ο Πατέλης με την γυναίκα του ζουν δε ένα αρκετά μεγάλο σπίτι χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και μάλιστα περηφανεύονταν γι αυτό. Σύμφωνα με το πρώην μέλος της Χ.Α., ο Πατέλης φέρεται να έχει βάλει «χέρι» στο ταμείο της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, το τάγμα εφόδου που θεωρείται από τα πιο ισχυρά τμήματα της Χρυσής Αυγής.

Που βρίσκεται ο Πατέλης;

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεοναζί επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας, είναι εξαφανισμένος καθώς φοβάται την σύλληψη του για την εμπλοκή που φέρεται να έχει στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία εναντίον του.

Έρχονται ποινικές διώξεις 5 στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Φύσσα

Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν, σε στελέχη της Χρυσής Αυγής καθώς "μίλησαν" τα κινητά τηλέφωνα προσφέροντας επιβαρυντικά στοιχεία για πέντε στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δεν αποκλείεται νέος κύκλος άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και για άλλα πρόσωπα, καθώς καθημερινά νέα στοιχεία δίνουν ώθηση στις έρευνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι ανακριτικές αρχές του Πειραιά που διενεργούν τις έρευνες για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα διαθέτουν επιβαρυντικά στοιχεία κατά στελεχών της Χρυσής Αυγής, τουλάχιστον πέντε ατόμων, που εμφανίζονται να μετέχουν ενεργά στην οργάνωση του σχεδίου επίθεσης και δολοφονίας του 34χρονου.

Οι διώξεις σε βάρος τους στηρίζονται, σύμφωνα με την εφημερίδα κυρίως -αλλά όχι μόνον- στα πολύτιμα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει ήδη ολοκληρωθεί σε αυτή τη φάση, με τον εντοπισμό όλων των ατόμων που πήραν ή δέχτηκαν κλήσεις από τον Γ. Ρουπακιά πριν από τη δολοφονία και σε χρόνο που θεωρείται από τις ανακριτικές αρχές κρίσιμος για την οργάνωση της επίθεσης.

Η σημασία των επιβαρυντικών στοιχείων κατά στελεχών της Χ.Α. ενισχύεται και από άλλα στοιχεία -μαρτυρίες- που αναφέρονται στη δράση της οργάνωσης στη συγκεκριμένη περιοχή και στον τρόπο που δρούσε διαπράττοντας έκνομες ενέργειες σε μεγάλη κλίμακα.

Η σοβαρότητα των στοιχείων είναι τέτοια, ώστε, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ολόκληρος ο φάκελος για τη δολοφονία Φύσσα διαβιβάστηκε ήδη από χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου και διενεργείται η μεγάλη έρευνα για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης κατά στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Η διαβίβαση του φακέλου με τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε, καθώς τα πρόσωπα που φέρεται να οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση, στελέχη της Χ.Α., είναι τα ίδια με εκείνα που έχουν κατονομάσει μάρτυρες μέσω του Τύπου ως επικεφαλής στη δράση της οργάνωσης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το γεγονός ότι τα τηλέφωνα «μίλησαν», προσφέροντας επιβαρυντικά στοιχεία για την εμπλοκή στελεχών της Χ.Α. στη δολοφονία Φύσσα, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πολύτιμο υλικό και για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας για εγκληματική οργάνωση.

Τέλος, σημειώνει το δημοσίευμα πως η έρευνα στον Πειραιά δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε νέο κύκλο άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και για άλλα πρόσωπα, πλην των έξι που ήδη έχει γίνει, καθώς καθημερινά και νέα στοιχεία προστίθενται και δίδουν νέα ώθηση στις έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: