slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μηδαμινή η ανταπόκριση του προγράμματος για τις 10.000 θέσεις εργασίας με voucher .


Πληροφορίες κάνουν για πολλά Προβλήματα και διαμαρτυρίες που παρουσιαστήκαν στη Νάξο σχετικά με τις  αιτήσεις που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών», με παιδιά που ενώ ειδοποιήθηκαν εν συνεχεία κοπήκαν εξαιτίας του τρόπου  που έγινα οι αιτήσεις καθώς άλλα δήλωνα και άλλα γραφόταν στις αιτήσεις . Οι διαμαρτυρίες αυτές όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε   έφτασαν και στο υπουργείο  Εργασίας  και έχουν  προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ηγεσία του. Πάντως καλό θα ήταν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νάξου να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τους ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ  ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ  (αλήθεια εσείς,  φιλέ Λευτέρη και φιλέ Γιάννη τι  λέτε  για όλα αυτά ).
 Δεν ξεπέρασαν τις 1.000 (!!!)οι...
θέσεις εργασίας με βάση το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών», του οποίου συνδικαιούχοι και Φορείς υλοποίησης ήταν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι.
Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη χαμηλότερο νούμερο από τις 1.000, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία προσδοκούσε την δημιουργία με βάση όσα προέβλεπε το πρόγραμμα 10.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.
Και βέβαια είναι άξιο απορίας πως από 52.500 αιτήσεις που κατατέθηκαν, όπως είχε ανακοινώσει ο ΣΕΤΕ υλοποιήθηκαν τόσο λίγες.
Η δράση εχρηματοδοτείτο από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την δημιουργία ελάχιστων θέσεων εργασίας ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά στη διαφήμιση του σχετικού προγράμματος τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επανεξετάζει το θέμα συνολικά και από μηδενική βάση, ώστε να μην μένουν αδιάθετα σημαντικά ποσά που μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας.
Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της δράσης ήταν η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Ενδεικτικά δε αναφέρονταν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ.

Πηγή: Χρήμα και Τουρισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: