slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκλειστικό: όλες οι αλλαγές στη Ν.Δ. – Τι λέει ο Κώστας Τσιμάρας στο Rhodes Times

Κώστας Τσιμάρας
  Εκ βάθρων αλλαγές με στόχο την πλήρη αναδιάρθρωση του κομματικού μηχανισμού, επεξεργάζονται στη Νέα Δημοκρατία, που δεν έχουν πάρει ούτε… ‘ανάσα’ από την διοργάνωση του 1ου Προσυνέδριου το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι και σήμερα.

Της Πέγκυ Ντόκου
Όπως αποκάλυψε μιλώντας αποκλειστικά στο....
‘Rhodes Times’ ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιμάρας, κανένας δεν σκέφτεται ούτε να πάει… διακοπές από τα κομματικά στελέχη αφού υπάρχει πολύ έντονη δραστηριότητα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του 9ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος τον περασμένο Ιούνιο και την εκλογή του Ανδρέα Παπαμιμίκου, στη θέση του νέου προέδρου Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
“Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουμε μπει στην διαδικασία για ολοκληρωτική αναδιάταξη της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος είναι να γίνει αναδιάρθρωση στα κομματικά όργανα, στην λογική ενός μικρότερου και πιο ευέλικτου κόμματος” λέει ο κ. Τσιμάρας.

Κατάργηση 20 και πλέον γραμματειών!
Σύμφωνα με τον κ. Τσιμάρα, οι αλλαγές ξεκινούν με την κατάργηση είκοσι και πλέον γραμματειών και την συγχώνευσή τους σε οκτώ. Δηλαδή θα δημιουργηθούν:
η Γραμματεία Οργανωτικού (που θα έχει και την ευθύνη των Αποδήμων και των Εκλογικών Διασικασιών)
η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού
η Γραμματεία Αγροτικού
η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων
η Γραμματεία Κοινωνικών Φορέων (που θα έχει την ευθύνη για τα συνδικαλιστικά όργανα κ.λπ.)
η Γραμματεία Γυναικών
η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης, και
η Γραμματεία Κοινωνικής Αληλεγγύης (με ευθύνη για κοινωνικές δράσεις, εθελοντές κ.λπ.)

“Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί ένα πιο ευέλικτο σχήμα με στελέχη που δεν θα είναι μόνον εκλεγμένα. Ακόμη, θα μπορέσουν να συμμετέχουν όσοι έχουν φύγει από τη Νεολαία (από 30 – 40 ετών) και θα πλαισιώσουν το σχήμα από όλη την Ελλάδα. Πιστεύω ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε επίσημες ανακοινώσεις” λέει ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, η Ν.Δ. θέλοντας να έχει πιο παρεμβατικό ρόλο στην κοινωνία, σχεδιάζει να προχωρήσει στη χάραξη μιας νέας επικοινωνιακής πολιτικής.

Στην πορεία για εκλογές σε Νομαρχιακές Επιτροπές
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων, τοποθετείται περί τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
“Αυτό σημαίνει ότι η διαβούλευση με τις κατά τόπους νομαρχιακές βρίσκεται σε εξέλιξη και κωδικοποιούμε προτάσεις σχετικά με το νέο μοντέλο που πρέπει να αναδειχτεί μέσα από αυτή την διαδικασία” λέει ο κ. Τσιμάρας, και προσθέτει:
“Πιστεύω ότι και τα νέα αυτά όργανα θα πρέπει να λειτουργήσουν στην λογική της αναδιάρθρωσης του κομματικού μοντέλου. Ακόμη δεν έχουμε κατασταλάξει στην τελική μορφή, αλλά θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, ιστορικό κόμμα που πρέπει να ακολουθήσει τις αλλαγές των καιρών, να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και κυρίως να ακούσει την κοινωνία. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι οι νέες οργανώσεις να έχουν δυνατότητα συνεργασίας με την κοινωνία και να παρεμβαίνουν προς την κυβέρνηση για τα τοπικά ζητήματα.
Φυσικά, όλα αυτά δεν θα προχωρούσαν χωρίς τον Γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον Γραμματέα Οργανωτικού Γιώργο Λουλουδάκη και τον Κώστα Ζωντανό -αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.” κατέληξε ο κ. Τσιμάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: