slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή-Κόλαφος: Πλήρωσαν κανένα πρόστιμο οι offshorιούχοι ή μείναμε στα λόγια;;


Με επιστολή του προς το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας ζητά να πληροφορηθεί αν πράγματι οι έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί σε φοροφυγάδες, έχουν αποδώσει και αν τελικά πλήρωσε κάποιος κάτι!!!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Σούρλας ζητά διευκρινήσεις στο αν και κατά πόσο...
καταλογίστηκαν φόροι και προσαυξήσεις για συναλλαγές επιχειρήσεων μέσω offshore εταιρειών, δηλαδή για συναλλαγές που έγιναν με σκοπό τη φοροδιαφυγή μέσω της αύξησης των τιμών των προϊόντων με τιμολόγηση όχι από τις χώρες προέλευσης, αλλά μέσω εξωχώριων εταιρειών που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, με αφορμή διαμαρτυρίες πολιτών για χαριστικές φορολογικές ρυθμίσεις προς όφελος επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας ζητά επίσης να πληροφορηθεί αν έχουν εισπραχθεί οι φόροι αυτοί, ή αν έχουν ακυρωθεί κάποιες από αυτές τις πράξεις καταλογισμού φόρων.

Ο κ.Σούρλας τόνισε ότι πρέπει να τεθεί τέλος στο «αμαρτωλό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών, την εκμετάλλευση και τον πλουτισμό ορισμένων μέσω offshore εταιρειών, και όλα αυτά σε βάρος των Ελλήνων πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά με την οικονομική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: