slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο (NAXOS HOLIDAY) συνεχίζονται οι προσπάθειες - αναπαλαίωσεις- για κοινό υποψήφιο από το ΠΑΣΟΚ

οι Σωτήρες 
ο διαμεσολαβητής 
 Με αναπαλαίωση προσώπων που επί 30 τόσα χρόνια υποτίθεται υπηρέτησαν την Νάξο για να φτάσουμε στην σημερινή κανάτια ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΙΜΑΝΙ ,ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ συνεχίζονται στο (NAXOS HOLIDAY) οι διεργασίες εξεύρεσης υποψηφίου κοινής αποδοχής από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ . Με την άφηξει του....

Νίκου Μαιτου τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές συναντήσεις και διαβουλεύσεις. Το ξεκίνημα έγινε το προηγούμενο Σάββατο με την οργάνωση ευρείας σύσκεψης περίπου 40 ατόμων. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι: Βασίλης Κόκκοτας (π. δήμαρχος Νάξου), Νικόλας Βασιλάκης (π. δήμαρχος Δρυμαλίας),Μανόλης Σέργης, Νίκος Μαϊτός (πρόεδρος ΟΝΑΣ), Δημήτρης Καπούνης (δημοτικός σύμβουλος), Πέτρος Καραπάτης, Σταμάτης Καπίρης(τοπικός σύμβουλος), Δημήτρης Μανδηλαράς, Νίκος Αντ. Σέργης (τοπικός σύμβουλος), Νίκος Χουζούρης (π. πρόεδρος Κορώνου), Στάθης Πιτταράς(δημοτικός σύμβουλος), Στέφανος Μανιός (δημοτικός σύμβουλος), Βασίλης Ραπτάκης, Γιώργος Καραμανής (δημοτικός σύμβουλος) και Γιάννης Μαγγανάρης.
 Ο πρώην δήμαρχος Νάξου Βασίλης Κόκκοτας, μετά από μια διαφωνία με τον Δημήτρη Καπούνη, σε ότι αφορά τη συγκρότηση της επιτροπής που θα προσέγγιζε τους υποψηφίους, αποχώρησε από τη συνάντηση.

Ηχηρές απουσίες
Στη συγκεκριμένη συνάντηση του Σαββάτου εκτός από τους 40 περίπου παρευρισκόμενους, είχαν κληθεί αρκετά ακόμη πρόσωπα τα οποία δεν προσήλθαν. Μεταξύ αυτών οι κ.κ. Νίκος ΜαράκηςΛάζαρος ΘεόφιλοςΘανάσης ΓρυλλάκηςΒασίλης ΚορρέςΣτράτος Φουτάκογλου και Κώστας Βερνίκος.
Αυτό που τελικά αποφασίστηκε ήταν η συγκρότηση 6μελούς επιτροπής η οποία θα προσέγγιζε τους ενδιαφερόμενους για υποψήφιους δημάρχους (Νίκο Μαράκη,Γιώργο ΓκούφαΝίκο ΜαϊτόΛάζαρο ΘεόφιλοΘανάση Γρυλλάκη).
Ωστόσο ο κ. Νίκος Μαϊτός, που ήταν παρών, δήλωσε , για πρώτη φορά δημοσίως, ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Η 6μελής επιτροπή που συστάθηκε αποτελείται από τους: Νικόλα ΒασιλάκηΠέτρο ΚαραπάτηΔημήτρη ΜανδηλαράΜανώλη ΣέργηΓιώργο Καραμανή και Γιάννη Μαγκανάρη.
Η επιτροπή ήρθε σε επαφή με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους και όρισε κοινή συνάντηση των ενδιαφερομένων για το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου.
Στην συνάντηση της Δευτέρας έδωσαν το παρών, εκτός από τον Νίκο Μαϊτό, ο Λάζαρος Θεόφιλος και ο Θανάσης Γρυλλάκης. Επίσης προσεγγίστηκαν ο Γιώργος Γκούφας (περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου) και Νίκος Μαράκης (π. δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων). Ο μεν πρώτος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, σε αυτήν την φάση, ενώ ο δεύτερος δήλωσε ότι δεν είναι στην ψυχολογική κατάσταση για να συμμετέχει σε τέτοιες συζητήσεις εκφράζοντας παράλληλα έντονες διαφωνίες για την ακολουθούμενη διαδικασία.
Στην σύσκεψη της επιτροπής με τους υπόλοιπους τρεις ενδιαφερόμενους δεν υπήρξε συμφωνία σε κάποιο πρόσωπο, καθώς η μια πλευρά πρότεινε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του κοινού υποψηφίου, ενώ η άλλη πρότεινε την επιλογή τρίτου προσώπου. Οι διεργασίες πάντως συνεχίζονται με μοναδικό στόχο τη σύγκλιση σε κοινό υποψήφιο.
Σύντομα ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Νίκος Μαϊτός
Από τις διεργασίες αυτές είναι σαφές ότι ο κ. Νίκος Μαϊτός κινείται προς την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του και μάλιστα πολύ σύντομα. Γι” αυτό άλλωστε εμφανίζεται πολύ δραστήριος, συμμετέχοντας σε πολλές εκδηλώσεις και συναντήσεις τόσο στη Χώρα όσο και σε χωριά της Νάξου, με δυνητικούς υποψηφίους για τον συνδυασμό του.
Βέβαια, δεν φαίνεται να καταφέρνει – προς το παρόν τουλάχιστον – να επιτύχει την μέγιστη συσπείρωση στο πρόσωπο του, καθώς υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις τόσο από την πλευρά του Λάζαρου Θεόφιλου όσο και του Νίκου Μαράκη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου τα κατάφερε έτσι το μανολάκι και με την υπνηλία του τα έκανε όλα σμπάρα λογικό είναι να ανασταίνονται. Στο δήμο σφάζονται ο ένας με τον άλλον. Τελικά θα χάσουν και θα ρωτάνε ακόμα τι έφταιξε.

Ανώνυμος είπε...

Με τα σκατά δεν χτίζεται η Νάξος.Πάρτε το χαμπάρι. Η Νάξος στο τιμόνι της, όπως και κάθε τόπος, χρειάζεται ανθρώπους χωρίς σκοπιμότητα (καταστηματάρχες, ξενοδόχους κλπ), ανθρώπους που έχουν διακριθεί στο στίβο της ζωής (και όχι βολεμένους υπαλλήλους ή ανθρώπους που δεν δούλεψαν ποτέ) και ανθρώπους που βεβαιωμένα έχουν προσφέρει στην κοινωνία (τόσοι πολλοί επιστήμονες και άνθρωποι εγνωσμένης αξίας παραμένουν στο περιθώριο απονευρωμένοι από τα συστήματα των εγχώριων αρπακτικών). Κατά τα άλλα στη Μουτσούνα το τζατζίκι 6,5 ευρώ, το χταποδάκι 12 ευρώ και η σαλάτα 13 ευρώ (αλλά τι σαλάτα!!!!!!!!! Χωριάτικη)