slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καμμένος στα... κάρβουνα: Υπο διάλυση οι ΑΕροψεκασμένοι-Φλερτ ΝΔ με Κόλλια

Σε υπαρξιακή κρίση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο πρόεδρός τους κ. Π. Καμμένος υφίσταται μεγάλη πίεση. Παρά την αντιμνημονιακή στάση του, οι δημοσκοπήσεις δεν εμφανίζουν δυναμική για το κόμμα του, ενώ.... στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναδεικνύεται η προβληματική κατάσταση τόσο για τη στρατηγική όσο και για μια σειρά ενέργειες.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχουν πληροφορίες για «ανοικτή γραμμή» υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ με βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θέτουν ευθέως θέμα για τον πρόεδρό τους κ. Π. Καμμένο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει εκφράσει ενστάσεις και διαφωνίες με τη στρατηγική του κόμματος, διατηρεί άριστη σχέση με υψηλόβαθμους παράγοντες της ΝΔ. Βέβαια ο ίδιος έχει διαψεύσει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τη ΝΔ.

Επίσης, εκτός από τους κκ. Σολδάτο και Μαρκόπουλο που επέστρεψαν στη ΝΔ, μια άλλη περίπτωση που εξετάζεται και για την οποία δεν αποκλείεται να υπάρξουν θετικά νέα είναι αυτή του κ. Γ. Κασαπίδη. Ο βουλευτής Κοζάνης είχε διαγραφεί τον Νοέμβριο του 2012 αλλά δεν έπαψε να έχει επικοινωνία με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, ενώ δεν έχει προκαλέσει με τη στάση του.

Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες μια άλλη περίπτωση που εντοπίζεται ως αξιόλογη είναι αυτή της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Μαρίας Κόλλια, που λέγεται ότι δεν θα θελήσει να δημιουργήσει με τη στάση της συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης. Η βουλευτής Σερρών μπορεί να ακολούθησε τον κ. Καμμένο αλλά θεωρείται ένα πρόσωπο που υπό προϋποθέσεις και με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να επιστρέψει στη ΝΔ καθώς δεν έκοψε τις γέφυρες, ενώ λέγεται ότι έχει πολλές ενστάσεις για την πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Την ίδια στιγμή που διαπιστώνεται ότι τμήμα του κόμματος φλερτάρει πολιτικά με τη ΝΔ και επιθυμεί να επαναπατριστεί πολιτικά αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, καταγράφονται και διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή που ενδυναμώνεται, κυρίως από μετακινήσεις σε επίπεδο μικρομεσαίων στελεχών. Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η εμμονή του βουλευτή κ. Νότη Μαριά για συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Π. Χαϊκάλης εμμένει στην πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Κ. Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον κ. Αλ. Τσίπρα!

«Εκκαθάριση γίνεται στις εκλογές. Ηρωα δεν θα κάνω κανέναν» απάντησε μέσω Τwitter ο κ. Καμμένος, ο οποίος άκουσε και τον βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ να καυτηριάζει την άσκηση πολιτικής μέσω Διαδικτύου: «Δεν μπορεί να έχουμε αυτή την εικόνα. Δεν γίνεται. Οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν από τα κινήματα της πλατείας και μέσα από το Διαδίκτυο, αλλά από ένα σημείο και πέρα πρέπει να σοβαρευτούμε...».

Και δεν είναι τα μόνα περιστατικά, αφού υπάρχει η βουλευτής Κοζάνης κυρία Ραχήλ Μακρή (είχε διαπληκτιστεί παλαιότερα με τη βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων κυρία Μαρίνα Χρυσοβελόνη) η οποία διεμήνυσε ότι δεν αποκλείεται να μη θέσει υποψηφιότητα. Η κυρία Μακρή μίλησε για εσωκομματικό «πόλεμο που δέχεται» φωτογραφίζοντας τον βουλευτή Αχαΐας κ. Γ. Νταβρή, ο οποίος κατά καιρούς έχει ενστάσεις για πτυχές της στρατηγικής του κόμματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: