slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Καλές οι συσκέψεις… αλλά αργούν τα αποτελέσματα…
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις στα νησιά μας (Σύρο και Ρόδο) με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να εκπροσωπείται μόνο από την Περιφερειακή Αρχή.
Είναι θετικό ότι το αντικείμενο των συσκέψεων αφορά προβλήματα που διογκώνονται καθημερινά στα νησιά μας (υγεία, καλύτερη αστυνόμευση, πυροπροστασία, μεταφορές, κ.α.). Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι αυτές οι συσκέψεις δεν πρέπει να μείνουν στο....

επικοινωνιακό σκέλος.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ.
Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι γιατί θα συμφωνήσουμε ότι και καλύτερη υγεία θέλουμε, και καλύτερη αστυνόμευση και να έρθουν τα υδροπλάνα για να βοηθήσουν στην άρση της απομόνωσης των νησιωτών μας.
Θέλουμε άμεσα λύσεις και οι «θερινές» συσκέψεις να έχουν ΑΜΕΣΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για τον τόπο.
Εδώ επισημαίνουμε και τα «περίεργα» των Δελτίων Τύπου και των ανακοινώσεων των συσκέψεων. Ο κ. Δένδιας (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου  που εξέδωσε αναφέρεται ιδιαιτέρως για την παρουσία της οικονομικής αστυνομίας στα νησιά μας ενώ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο Δελτίο Τύπου του κ. Μαχαιρίδη (περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου) που παρευρέθηκε στη σύσκεψη και αναφέρεται σε διαφορετικά ζητήματα…
Όσον αφορά το ζήτημα Υγείας, θυμίζουμε ότι το 2004-2009 πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας με τη δημιουργία νέων σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμό με καινούργια ιατρικά μηχανήματα.
Δυστυχώς οι περισσότερες απ΄ αυτές τις δομές αλλά και τις παλαιότερες σε λειτουργία (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία) είναι τραγικά ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ.
Ας δοθεί επιτέλους λύση. Ας γίνουν πράξη οι νησιωτικές πολιτικές.
Τέλος ο περιφερειακός συνδυασμός μας οφείλει  να ενημερώσει και να καταγγείλει στην κοινή γνώμη ότι «αποκλείστηκε» από τις παραπάνω συσκέψεις. Κανένα στέλεχος του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου,  που εκπροσωπεί το 1/3 των ψηφοφόρων του Ν. Αιγαίου δεν κλήθηκε να εκφράσει την άποψή του.
Ίσως φοβήθηκαν ότι η παρουσία μας θα «διαταράξει» το κλίμα «σιωπής» και ωραιοποίησης των πραγμάτων που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.
Εμείς είμαστε εδώ. Καταγγέλλουμε όσους σκόπιμα μας αποκλείουν και συνεχίζουμε μαζί με τους πολίτες αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους και προτείνοντάς λύσεις.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ – ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: