slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διοργάνωση για «Φίλημα»

«Αναβάθμιση» είναι η λέξη που ταιριάζει στην διοργάνωση BeachVolleyπου έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 3-4 Αυγούστου στην «Θεϊκή παραλία» της Μικρής Βίγλας της Νάξου, που διοργάνωσαν από κοινού ο ΑΜΣ Φιλωτίου με το Σωματείο Επαγγελματιών Τουρισμού Μ. Βίγλας.

Του Σπύρου Μάκαρη
BEACH VOLLEY xoros 2013Hapeenings
Μακράν η καλύτερη από αυτές που έχουν διοργανωθεί σε τοπικό επίπεδο μέχρι σήμερα στις παραλίες της Νάξου και όχι μόνο, καθώς ο ΑΜΣ Φιλωτίου, αν και ένα ορεινό σωματείο, δείχνει τον δρόμο ποια θα πρέπει να είναι η κεντρική ιδέα, γύρω από τέτοιου είδους διοργανώσεις. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το sportcyclades.gr
Άψογη η κάλυψη των αγώνων με εκφώνηση από τον έμπειρο δημοσιογράφο Γιώργο Ρουσσάκη, ενώ τα μουσικά ακούσματα του Ηλία Ορφανού έδιναν τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Καινοτομία και η παρουσία του "KorresCatering", που με την παρουσία του Σεφ, δρόσιζε τον κόσμο με χειροποίητους λουκουμάδες και παγωτό.
Την παράσταση πάντως για ακόμη μια φορά σε αθλητική εκδήλωση της Νάξου, έκλεψαν οι «λιλιπούτιες» χορεύτριες από την σχολή Μπαλέτου της κυρίας Μαίρης Κατσικάρη – Μαρκοπουλιώτη.
Τα εύσημα επίσης ανήκουν στην ψυχή της διοργάνωσης Κατερίνα Μουστάκη, που ήταν ο «εγκέφαλος» του τουρνουά, καθώς και στους διαιτητές, Χρύσα Νικολακοπούλου, Κυριακή Μιαχαήλογλου, Θοδωρή Καρατάσο και Μαρία – Χριστίνα Χαμπίλου, οι οποίοι ήταν αλάνθαστοι και συνέβαλα τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Σημαντική και η παρουσία του γνωστού φυσικοθεραπευτή Γιώργου Γρατσία, ο οποίος αν και δεν χρειάστηκε ήταν παρόντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
BEACH VOLLEY kar-samp 2013Επίπεδο και Συμμετοχές
Οι συμμετοχές στο φετινό τουρνουά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να απορρίψουν αρκετές αιτήσεις συμμετοχών που ερχόταν μετά την εκπνοή της προθεσμίας. Πάντως οι 20 συμμετοχές ομάδων (8 Γυναίκες-12 Άνδρες) ήταν αρκετές για ένα τουρνουά που κρατά μόλις δύο μέρες. Εξαιρετικό ενδιαφέρον για το τουρνουά που γίνεται κάθε χρόνο στη Νάξο δείχνουν πλέον και τα γύρω νησιά, με τρανή απόδειξη τους νικητές φέτος που ήταν από την Σύρο και τη Σαντορίνη. Επίσης ολοένα και περισσότεροι αθλητές από την Αθήνα θέλουν και αυτοί να παίρνουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Φυσικά όλα αυτά δίνουν πολλές ελπίδες στους διοργανωτές, ότι χρόνο με τα χρόνο αυτό το τουρνουά θα μεγαλώνει και θα γίνετε όλο και καλύτερο.
Μάλιστα φέτος η γνωστή εταιρία Lipton, που ως γνωστών είναι αρωγός σε πολλά τουρνουά, έστειλε μπλουζάκια που περιείχαν τη λεζάντα "tea shirt...για την Βάσω" κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι τα επόμενα χρόνια θα σταθεί αρωγός και στην διοργάνωση της Νάξου.
 Το παιχνίδι της lipton με το κοινό δεν έλλειψε, καθώς η πρώην άσσος του Πανναξιακού Δήμητρα Σιώρη, μοίρασε δώρα σε αρχάριους που συμμετείχαν σε διαγωνισμό σερβίς.

NIKITES BEACH 2013Πρωτιές για Συριανές και Σαντορινιούς
Όπως γράψαμε χθες οι Άρτεμης Σαμπάνη και Μαρία Καραηλία στις Γυναίκες, καθώς και ο Γιώργος Κελίδης και Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος στους άνδρες ήταν οι μεγάλοι νικητές του "Μικρή Βίγλα Τουρνουά Beach Volley".
Πως έφτασαν ως εκεί; Το «Συριανό» δίδυμο στα προκριματικά νίκησε 2-1 τις Οικονομοπούλου – Χαμπιλού, 2-0 τις Σιώρη – Παπαπαναγιώτου, ενώ την επόμενη μέρα στον ημιτελικό νίκησαν 2-0 τις Μπόλμπαση – Ραντουλέσκου και στον τελικό επίσης 2-0 τις Μουστάκη – Γκόλια.
Στους Άνδρες υπήρξαν ισχυρότερες μονομαχίες και πολλά από τα ματς κρίνονταν κυριολεκτικά στον πόντο. Έτσι το δίδυμο των Κελίδη – Κουτσογιανόπουλου από τη Σαντορίνη, στα προκριματικά επικράτησαν με 2-0 των Παπαγεωργίου – Κοϊτσάνου, 2-1 των Loretzo-Andi, και 2-1 των Γρηγορόπουλου – Χαλβατζάρα. Στον ημιτελικό νίκησαν 2-1 τους Κοντόπουλο – Ανδριέλο, ενώ σε έναν τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες νίκησαν 2-1 τους αδελφούς Κονταξάκη.
BEACH VOLLEY hthopioi 2013Ο Ελευθερίου και η παρέα του
Και κάπου στο απογευματάκι του Σαββάτου στο τερέν παρουσιάστηκαν οι γνωστοί ναξιώτες ηθοποιοί (Λευτέρης Ελευθερίου, Γιάννης Φραγκίσκος, Κατερίνα Γαβαλά), συνοδευόμενοι από τους συναδέλφους τους (Κωνσταντίνα Κλαψινού, Νίκο Πολυβερόπουλο, Κατερίνα Ευαγγελινού), οι οποίοι αυτό το διάστημα παρουσιάζουν στη Νάξο το θεατρικό έργο "Στην Αυλή του Ιάκωβου Καμπανέλη". Οι ηθοποιοί που θέλησαν να τιμήσουν την διοργάνωση και τη μνήμη της Βάσως Κύλη (οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της) μαζί με τον πρώην άσσο του Ολυμπιακού Αλέκο Κακλαμάνο και την συμμετοχή του Μιχάλη Κύλη (Πατέρα της Βάσως), έπαιξαν μπροστά στο κοινό, σκορπώντας στο κοινό άφθονη διασκέδαση, καθώς η νίκη μπορεί να ήταν το ζητούμενο για την ομάδα Ελευθερίου – Φραγκίσκου, όμως κάποιες στιγμές δεν μπορούσαν να αντισταθούν στον ήχο των νησιώτικων τραγουδιών, ξεδιπλώνοντας εν ώρα αγώνα τις χορευτικές τους ικανότητες. Φυσικά αυτό ήταν κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το δίδυμο Κακλαμάνου – Κύλη, που ήταν σαφέστατα πιο αθλητικοί, συνεπώς και οι νικητές του φιλικού. Μάλιστα στο τέλος έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε να πάρουν λεπτά συμμετοχής όσοι από τους "GuestsStars" δεν είχαν παίξει.
Τα βίντεο από τη διοργάνωση θα δημοσιευτούν σε επόμενες αναρτήσεις μας. Δείτε εδώ 240 φωτογραφίες από το Τουρνουά.
Κατάταξη

Άνδρες 
1 Κελίδης - Κουτσογιαννόπουλος
2 Κονταξάκης Σ.- Κονταξάκης
3 Κατσικολιάς - Πρίντεζης
4 Κοντόπουλος - Ανδριέλος
Γυναίκες
1 Σαμπάνη - Καραηλία
2 Μουστάκη - Γκόλια
3 Σιώρη - Παπαπαναγιωτου
4 Μπόλμπαση - Ραντουλέσκου
 BEACH VOLLEY dietites 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: