slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μνήμες από Μανόλη!

 Αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου, για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Α.Μ.Σ. Φιλωτίου διοργανώνει το "Τουρνουά ποδοσφαίρου Μανόλης Μάκαρης " , που φέτος διαφοροποιείτε κάπως, καθώς για πρώτη φορά οι ιθύνοντες του Συλλόγου αποφάσισαν να γίνει στο ΔΑΚ Νάξου, όπου εκτός του καθαιρουμένου φιλικού αγώνα, θα υπάρξουν και αγώνες μεταξύ ακαδημιών.
Μανόλης Μάκαρης
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το Τουρνουά διοργανώνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2006, όταν και χάθηκε πρόωρα ο Μανόλης. Ποιος ήταν ο Μανόλης Μάκαρης; Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε υπερβολικά το ποδόσφαιρο, έχοντας διατελέσει, παίκτης του Πανναξιακού στην χρυσή «φουρνιά» της δεκαετίας του 1990. Επίσης ήταν μέλος της Μικτής Κυκλάδων.

Την πορεία του στο ποδόσφαιρο ανέκοψε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάτι που όμως δεν το κατέβαλε ποτέ ψυχολογικά, αφού γι αυτόν η αφοσίωση σε αυτό που αγαπούσε, υπερκερνούσε τα πάντα… Έτσι από το 1996 ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΑΜΣ Φιλωτίου, όπου σύντομα βρέθηκε και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, αυτή τη φορά ως προπονητής των ακαδημιών του Συλλόγου.

Φυσικά η αφοσίωση του με τα τμήματα υποδομών του Συλλόγου ήταν ολοκληρωτική, κάτι που άρχισε να αποδίδει σύντομα καρπούς, με τον ΑΜΣ Φιλωτίου τα επόμενα χρόνια να χτυπά συνεχώς πρωτιές, με το αποκορύφωμα να έρχεται τη σεζόν 2001-2002, όταν στο finalfourπου έγινε στη Σύρο η ομάδα νέων του ΑΜΣ Φιλωτίου κατέκτησε την 1η θέση στις Κυκλάδες. Οι υπόλοιπες ομάδες της τότε τετράδας ήταν ο ΑΟ Σύρου, η Ελλάς Σύρου και ο ΑΟ Μυκόνου.

Τουρνουά ακαδημιών

Φέτος θα υπάρξουν και αγώνες ακαδημιών, καθώς την 10η Αυγούστου στις 12:00 θα ξεκινήσουν αγώνες διάρκειας 30 λεπτών, όπου θα αγωνιστούν παιδιά ηλικίας 12 ετών (2001) και μικρότερα. Η ακαδημίες που θα συμμετέχουν θα είναι αυτές του Νηρέα Πάρου, του ΠΑΣ Νάξου και φυσικά του ΑΜΣ Φιλωτίου. Μετά το τέλος των αγώνων όλα τα παιδιά θα παραλάβουν μετάλλια, διπλώματα και αναμνηστικά μπλουζάκια.

Καθιερωμένο φιλικό

Το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φιλικό, όπου θα συμμετάσχουν παλιοί συμπαίκτες του Μανόλη μαζί με παίκτες της ομάδας του 2000-2001του ΑΜΣ Φιλωτίου.

Μεγάλοι χορηγοί της Διοργάνωσης είναι ο Πέτρος Ραουζαίος, το "Soulatso cafe" των Αντώνη Βασαλάκη και Λεωνίδα Καλαβρού, καθώς και το "Platanos cafe" του Γιώργου Κατσάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: