slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φασιστικά στοιχεία

από τον Νικόδημο.

1. Το ότι το πλήθος των κοινών ανθρώπων έχoυμε τα μυαλά μας στο υπογάστριο ή στις πατούσες μας, το υποπτευόμουν από μικρό παιδί, όταν πολύ πολύ νωρίς ανακάλυψα πως «οι μεγάλοι» που έπρεπε να τους σέβομαι και να τους ακoύω συνεχώς έλεγαν ψυχοφθόρα ψέματα κι επέδειχναν μανιώδη μνησικακία. Απορούσα σιωπηλά και θλιμμένα διότι δεν καταλάβαινα τα αίτια τέτοιας συμπεριφοράς. Πέρασαν τα χρόνια και η απορία λύθηκε. Η αιτία ήταν και είναι η γνωστή μας τριάδα άγνοια – αλαζονεία – απληστία.
Οι δημοσιογράφοι, ακόμα και οι καλύτεροι, οι πιο πνευματώδεις και οι πιο οξυδερκείς, πάσχουν από την ....ίδια τριαδική εγωπάθεια και ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Εύκολα το διαπιστώνει οποιοσδήποτε δεν είναι προσκολλημένος σε κάποια πολιτική παράταξη και δεν αποδίδει τα δικά του παλαβά λάθη σε μια μοχθηρή Μοίρα ή άδικη Δημιουργία ή άκαρδη κοινωνία.

2. Αναμφίβολα η Χρυσή Αυγή είναι ένα από τα χειρότερα κόμματα που παρουσιάστηκαν στην παρατεταμένη χοροεσπερίδα των πολιτικάντηδων της Μεταπολίτευσης.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο σχετικά αντικειμενικός θεατής είναι η όψη αυτών των ιδιαίτερων πλασμάτων. Μοιάζουν με μπράβους (musclemen) της Μαφίας στη Γαλλία ή στις ΗΠΑ, προτού αρχίσουν αυτές οι οργανώσεις να λειτουργούν πίσω από βιτρίνες νομιμοποίησης. Μοιάζουν επίσης με τους χιτλερικούς ή σταλινικούς ένστολους εκτελεστές. Η αγριότητα του ύφους τους είναι απαράμιλλη.

Το δεύτερο πράγμα είναι η αγριότητα στην ομιλία. Δεν εκφέρουν τα λόγια τους κανονικά – ίσως και λόγω ελλιπούς παιδείας – αλλά είτε ουρλιάζουν είτε μιλούν σαν να φτύνουν ή σαν να πυροβολούν με πολυβόλα.

Πρώτος και καλύτερος ο κομματάρχης τους, κ. Μιχαλολιάκος. Όλοι τον σέβονται και τον μιμούνται σε αγριότητα και ασυναρτησία – θυμίζοντας συχνά την παραφροσύνη του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

Διότι παρουσιάζεται και αυτό, δηλαδή το περιεχόμενο της ομιλίας τους. Κάποτε βγάζω κάποιο στριμμένο νόημα αλλά ως επί το πλείστον εισπράττω μόνο βάναυση βαρβαρότητα – και διακόπτω την επαφή.

Το μόνο σοβαρό λογικό στοιχείο σε όλη την άγρια ασυναρτησία είναι αυτό που και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει, δηλαδή ο περιορισμός της λαθρομετανάστευσης. Τίποτε άλλο.

Πολύ θα ήθελα να πιστέψω στη φιλοπατρία και τον φιλελληνισμό τους αλλά αυτές οι κακόφωνες κραυγές είναι υποκριτικές. Το ίδιο και οι επιθέσεις τους κατά των αναρχοαριστερών. Και αυτά τα καμώματα θυμίζουν τα άγρια ουρλιαχτά του Χίτλερ και των κομματόσκυλών του.

Στην πραγματικότητα, όπως έχει επισημανθεί, το μόνο που θέλουν, όπως και ο Χίτλερ με τους εθνικοσοσιαλιστές του, είναι η κατάρρευση της κάποιας συνταγματικής τάξης που ακόμα απολαμβάνουμε για να μπορέσουν να καταλάβουν την εξουσία ακόμα και με μη συνταγματική διαδικασία.

Τότε θα ακολουθήσουν οι γνωστές ενέργειες των ναζιστών όπως στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930.

3.  Η τραγική ειρωνία είναι πως ενώ οι δημοσιογράφοι (και άλλοι) επισημαίνουν τον φασισμό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, δεν αντιλαμβάνονται πως ο φασισμός υπάρχει και με άλλα «ανθρώπινα πρόσωπα».

Κατά καιρούς βλέπουμε/ακούμε αναφορές στο χαστούκισμα της κας Κανέλλη από τον κ. Κασιδιάρη σε ώρα ζωντανής εκπομπής. Όμως, τώρα που τα λέμε, άκουσα από πολλούς να λένε πως ευχαρίστως θα χαστούκιζαν την κα Κανέλλη – διότι κι αυτή έχει το ίδιο ύφος των Χρυσαυγιτών και τα ίδια χαρακτηριστικά – λογοδιάρροια, ασυναρτησία, αγριότητα – κι αυτά είναι πολύ πιο αποκρουστικά σε μια γυναίκα.

Αλλά αυτό που εντυπωσιάζει στους δημοσιογράφους που αναφέρουν το περιστατικό είναι η θεληματική στρέβλωση του συμβάντος, παρότι το βίντεο επαναλήφθηκε τότε μέχρι ναυτίας. Πρώτη η κα Κανέλλη χτύπησε τον κ. Κασιδιάρη με την εφημερίδα.Oι «δημοκράτες» δημοσιογράφοι αποσιωπούν πάντα πλέον αυτή τη λεπτομέρεια. Πολλοί το έκαναν και τότε.

Εδώ που τα λέμε, μήπως το ΚΚΕ όπου ανήκει η κα Κανέλλη πρόκειται να σεβαστεί τη συνταγματική νομμότητα αν ποτέ έρθει στην εξουσία; ... Όχι βέβαια, ομολόγησε η κα Παπαρήγα και η ακολουθία της. Αντί για χιτλερικό φασισμό θα έχουμε σταλινικό!

Και πώς άγονται και φέρονται οι μάζες που ζώνουν τον Σύριζα; ... Μήπως οι κκ Τσίπρας, Λαφαζάνης, Γλέζος κλποί αγανακτισμένοι αγωνιστές δεν έχουν διατυμπανίσει πως θα γκρεμίσουν τα πάντα για να στήσουν τον δικό τους αναρχοαριστερό παράδεισο όπου όλοι – όσοι πρόσκεινται στο κόμμα – θα είναι ίσοι, ελεύθεροι κι ευκατάστατοι αδελφοί. Έχουν μιλήσει ανοιχτά για το κούρ(σ)εμα των καταθέσεων και τη φυλάκιση όσων δεν έπραξαν σύμφωνα με τις επιθυμίες των Συριζητών! Υπάρχουν οι βάρβαροι αλήτες που διαδηλώνουν σε τακτά διαστήματα ταλαιπωρώντας τους πάντες καθώς καταλαμβάνουν δρόμους και πλατείες, ή καταστρέφουν κτήρια και μνημεία ή καίνε νόμιμες επιχειρήσεις ή απειλούν και κάποτε ξυλοδέρνουν διαφωνούντες ακαδημαϊκούς και άλλους φοιτητές κλπ κλπ. Αν αυτοί δεν είναι τραμπούκοι εντεταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον πρόσκεινται σε αυτό το κόμμα ή συμμερίζονται τη νοοτροπία αυτής της αρρωστημένης φασιστικής αναρχοαριστεράς.

Αλλά μήπως οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος σέβονται τη συνταγματική νομιμότητα;... Και αυτοί δεν κυβερνούν με μια πλασματική πλειοψηφία παραβιάζοντας και Σύνταγμα και νομοθεσία; Δεν νομοθετούν παράνομα, με το «έτσι θέλω»;

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, δεν παραπονιέται σχεδόν καθημερινά σε κάποιο κανάλι πως δεν υπάρχουν λεφτά ενώ ο ίδιος, ενάντια στο γενικό κοινό αίσθημα χάρισε πάμπολλα εκατομμύρια σε μια ποδοσφαιρική ομάδα για να κτίσει το γήπεδό της; Πάλι με το «έτσι θέλω»;

Τελικά ποιος δεν είναι φασίστας;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παιδιάστικες απόψεις ατόμου με πολιτικό υποσιτισμό και έλλειψη επιχειρημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αντί να ξοδεύεις χρόνο γράφοντας μπουρδολογίες, να βγεις τώρα που είναι καλοκαίρι για καμιά βουτιά και (προαιρετικά - δεν ξέρω αν σου αρέσει) κανένα γκομενάκι? Να ξελαμπικάρεις λίγο ρε παιδί μου... Γιατί αν θέλεις να μάθεις τι είναι φασισμός, ρώτα αυτούς που δουλεύουν πραγματικά για ένα μεροκάματο και θα τους πάρει το σπίτι η κυβέρνηση (αντιμνημονική πριν τις εκλογές) που απαιτεί τα χρήματα που αυτοί (ΠΑΣΟΚ + ΝΔ) έφαγαν. Αυτό είναι φασισμός. Και τώρα άντε για μπανάκι.