slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καρφωνει Παπανδρέου ο Άκης: Ο Γιώργος και το ΚΥΣΕΑ τα ενεκριναν ολα-Είμαι θύμα σκευωρίας του ΠΑΣΟΚ


Με την απολογία του βασικού κατηγορούμενου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίζεται, μετά από ολιγοήμερες διακοπές, η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο πρώην υπουργός, που κατηγορείται για την υπόθεση διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων τα οποία προμηθεύτηκε επί της θητείας του το υπουργείο Άμυνας, δίνει τη δική του εκδοχή σε όσα του......
καταλογίζονται.

Σύμφωνα με όσα ήδη έχει υποστηρίξει ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πρώτη στιγμή που απαγγέλθηκαν σε βάρος του οι βαρύτατες κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η επιλογή τόσο των υποβρυχίων όσο και των TORM1 ήταν του τότε ΚΥΣΕΑ, καθώς είχε αποφασιστεί ριζική αλλαγή σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο μετά τα γεγονότα των Ιμίων.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, ενώπιον των δικαστών, επανέλαβε και σήμερα ότι όλη η ποινική εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα «σκευωρίας που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης του εσωκομματικού αντιπάλου».

Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου[...] μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».

Ο πρώην υπουργός στράφηκε, με την έναρξη της απολογίας του και σε βάρος κατά των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν κέντρα πολιτικοδικαστικά, που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις».

Ο ίδιος επέμεινε στο αίτημα κλήσης του ΚΥΣΕΑ, -«σκεφθείτε το, θα σας βοηθήσει παρά πολύ» είπε στους δικαστές- ενώ αναφέρθηκε και στον Κώστα Σημίτη. «Δεν του είμαι και πολύ συμπαθής, ούτε ήμασταν ποτέ φίλοι, αλλά τις πολιτικές που αυτός πίστευε τις πάλεψε, και καλά έκανε», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι συγκρούσεις επί εποχής Σημίτη, ήταν θεσμικές, δεν έφθαναν σε σημείο πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου .

«Ποτέ ξανά στη μεταπολίτευση, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια επίθεση, σε όλα τα επίπεδα, σε άνθρωπο της πολιτικής» επεσήμανε, ενώ λίγο αργότερα, πρόσθεσε: «δεν έχουν ελέγξει άλλο βουλευτή από το '81 με αυτόν τον τρόπο», επαναλαμβάνοντας ότι στη δική του περίπτωση για πρώτη φορά «η Βουλή χειραγωγήθηκε».

«Φοβάμαι παρανομίες από δικαστικούς λειτουργούς που ενδεχομένως έχουν σχέσεις συναλλαγής με κρατουμένους», συμπλήρωσε και λίγο αργότερα τόνισε απεκδυόμενος οτιδήποτε ύποπτο: «Επιχειρούν να μου φορτώνουν το αδίκημα της δωροδοκίας».

Σε σχέση δε, με τους συγκατηγορούμενούς του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος είπε ότι βασανίζεται από τύψεις, καθώς ο περισσότεροι δεν έχουν σχέση μαζί του, ακόμη και οι φυλακισμένοι. Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα τους άγγιζε κανένας, είπε.

Παρούσα στο δικαστήριο σήμερα και η σύζυγός του κυρία Βίκυ Σταμάτη, στην οποία ο πρόεδρος ευχήθηκε περαστικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: