slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκλειστικό ...ο επόμενος Δήμαρχος Νάξου


 Λ. Βερύκκοκος: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή»
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη, το μέλος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας», Λευτέρης Βερύκκοκος.
verikkokos-naxosnow.gr
Ο κ. Βερύκκοκος επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην ορκωμοσία του κ. Δημήτρη Βασαλάκη, μετά την παραίτηση της κ. Θέκλας Κίζη,  η οποία – όπως ξεκαθάρισε – ήταν απολύτως ανεξάρτητη από την προετοιμασία της δημοτικής παράταξης για τις επόμενες εκλογές.

Ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος
Όσον αφορά την προετοιμασία των «Πολιτών για τα Νησιά μας» για τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Βερύκκοκος τόνισε ότι οι απαιτούμενες διεργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του έτους, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η δημοτική του παράταξη θα κατέβει στις εκλογές με αξιώσεις. Ο εκπρόσωπος της κίνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την θετική ανταπόκριση των πολιτών στα κελεύσματα του συνδυασμού, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στους νέους, οι οποίοι – όπως τόνισε – έχουν αρχίσει να συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία για τις επερχόμενες εκλογές.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο ίδιος ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές, ο κ. Βερύκκοκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό που απασχολεί πρωτίστως τον ίδιο και τα μέλη της κίνησης, δεν είναι το ποιος θα τεθεί επικεφαλής, αλλά το πώς μπορούν να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες.
Αυτό που επίσης ξεκαθάρισε ο κ. Βερύκκοκος είναι ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες για τα νησιά μας» θα είναι πρόσωπο από τη Νάξο (που κατοικεί στο νησί), διαψεύδοντας τις φημολογίες περί των ονομάτων των κ.κ. Πρωτονοτάριου και Θεωνά.

Περιοδείες στα χωριά της Νάξου και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Βερύκκοκος αναφέρθηκε διεξοδικά στις περιοδείες που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της δημοτικής κίνησης στα χωριά και τις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, αφήνοντας αιχμές για την παρούσα δημοτική αρχή αλλά και για τις δημοτικές αρχές των προηγούμενων χρόνων, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μεσσίες που θα σώσουν τον τόπο», επαναλαμβάνοντας ότι οι όποιες λύσεις στα τοπικά προβλήματα, θα πρέπει να αναζητηθούν σε συμμετοχικές και συλλογικές διαδικασίες.

«Αρνητικότατη η παρουσία της δημοτικής αρχής»
Ερωτηθείς τέλος πώς κρίνει την εν γένει παρουσία της δημοτικής αρχής του κ. Μαργαρίτη, ο κ. Βερύκκοκος την χαρακτήρισε «αρνητικότατη», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, ούτε συγκρούστηκε με τις κεντρικές μνημονιακές πολιτικές που καταδικάζουν την τοπική αυτοδιοίκηση στην έλλειψη πόρων, αλλά ούτε και έδωσε λύσεις στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Ειδικότερα, η κριτική του στελέχους των «Πολιτών για τα Νησιά μας» προς τη δημοτική αρχή επικεντρώθηκε στα θέματα της ενεργειακής θωράκισης του νησιού, στην ανικανότητα του Δήμου να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, στη διαχείρηση των υδάτινων πόρων, στην καθυστέρηση που έχει σημειωθεί όσον αφορά το φράγμα του Τσικαλαριού κ.α. Ο κ. Βερύκκοκος υπογράμμισε ότι σε όλους τους παραπάνω τομείς η δημοτική αρχή κινείται «στα τυφλά» και χωρίς κανένα σχέδιο, ενώ έντονη υπήρξε και η κριτική του, όσον αφορά τις ελλειμματικές πολιτικές του Δήμου στους τομείς της εκπαίδευσης, της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ακούστε τον κ. Λευτέρη Βερύκκοκο:
00:00
00:00

Ακούστε επίσης τι είπε ο κ. Βερύκκοκος για την γενικότερη πολιτική κατάσταση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα λεφτά που… υπάρχουν:
00:00
00:00

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΑΘΙΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΗ ΤΟΥ Σ.Μ.Ν.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΑΝΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΛΙΑΝΟΣ