slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νεες Παπανδρεικές Π@@@@ιες απο το ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι θα ακυρώσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σε κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και σε κορυφαίο ζήτημα της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής, αλλά και των κοινωνικών κινητοποιήσεων αναδεικνύει την  ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων ο  ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει  ότι πωλήσεις εταιριών, που διαχειρίζονται...

κοινωνικά αγαθά θα βρουν απέναντί τους δυναμικές κοινωνικές αντιδράσεις και δεν πρόκειται να αναγνωριστούν  πολιτικά από μία κυβέρνηση της αριστεράς αύριο, η οποία θα επιδιώξει την επιστροφή τους στο δημόσιο με κάθε τρόπο.

Είναι ενδεικτική των προθέσεων  αυτών η σχετική αποστροφή  – προειδοποίηση, που περιέχεται στην ανακοίνωση του κόμματος για  την πώληση του ΔΕΣΦΑ: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα πώλησης του ΔΕΣΦΑ. Ο ΔΕΣΦΑ όπως και η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ,  αποτελούν εργαλεία άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής και ως εκ τούτου δεν είναι προς πώληση, ούτε παζαρεύεται το τίμημά τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά το ίδιο ισχύει και για άλλες δημόσιες εταιρίες, όπως είναι, ως κορυφαίο παράδειγμα, η ΕΥΔΑΠ.

Ειδικά για τον τομέα  της ενέργειας, όπου αναμένονται  ομηρικές πολιτικές συγκρούσεις  στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι  «από την εξέλιξη των γεγονότων αναδεικνύεται μια  Ελλάδα έρμαιο των ξένων συμφερόντων,  μια Ελλάδα που, όχι μόνο δεν απεμπλέκεται, αλλά βυθίζεται παραπέρα στην εξάρτηση. Μια χώρα διαθέτει γεωπολιτική αξία όταν ασκεί εθνικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική κι όταν αποτελεί γέφυρα φιλίας και καλής γειτονίας με τους λαούς του κόσμου. Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε σήμερα».

Όσον αφορά στην πώληση του ΔΕΣΦΑ ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να φανεί  ότι υπάρχουν σκοτεινά θέματα με την  πώληση, τονίζοντας: «Χρειάστηκε ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ποια ήταν τα αίτια που οδήγησαν στην καθυστέρηση και τι συμφωνήθηκε ώστε να ολοκληρωθεί, παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό. Προφανώς,  για να μη δημοσιοποιούνται τα προς διευθέτηση θέματα,  υποκρύπτονται ρυθμίσεις που δεν συνάδουν με το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση».
Πηγή:  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: