slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυλαία με φόντο το μέλλον


Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο την περασμένη Παρασκευή το 1ο Naxos Basketball Camp με την παρουσία περίπου 50 παιδιών στα τρία γκρουπ - Ποιοι ήταν οι νικητές στους σχετικούς διαγωνισμούς
 Κάθε αρχή και δύσκολη. Όμως, σημασία έχει η προσπάθεια και κυρίως η θέληση και η επιθυμία ώστε να υπάρχει επόμενη. ημέρα. Ο Πανναξιακός ΑΟΝ πραγματοποίησε φέτος με την βοήθεια του προπονητή Γιάννη Μανιακουδάκη το 1ο Naxos Basketball Camp και η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά έφυγαν από το γήπεδο έχοντας τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Και το κυριότερο έφυγαν με την αίσθηση ότι θα υπάρχει συνέχεια. Κάτι που άφησαν να εννοηθεί ότι θα.....
γίνει πραγματικότητα σε μία προσπάθεια να μετατραπεί σε έναν καλοκαιρινό (και όχι μόνο) θεσμό που θα προσφέρει την δυνατότητα στους νεαρούς λάτρεις του μπάσκετ να απολαμβάνουν την επαφή τους με την «πορτοκαλί θέα». Βέβαια στο πρώτο γκρουπ έδωσαν το παρών και οι Μιχάλης Πολυτάρχου (ΑΕΚ), Βαγγέλης Καράμπουλας (ΑΕΚ) και Θοδωρής Σιούτης (Νέα Κηφισιά) ενώ στη συνέχεια λόγω των προπονήσεων με τις ομάδες τους δεν κατέστη δυνατό να υπάρχει κι ένας παίκτης - πρότυπο. Αλλά, είπαμε: κάθε αρχή και δύσκολη.

Ικανοποίηση
Την περασμένη Παρασκευή έπεσε η αυλαία των προπονήσεων και του 3ου γκρουπ όπου συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και μάλιστα υπήρχαν και κορίτσια που θέλησαν να μυηθούν στα μυστικά της καλαθοσφαίρισης. Και τα πήγαν μία χαρά. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μανιακουδάκης, που ήταν ο υπεύθυνος για την λειτουργία του καμπ « ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ικανοποιητικός καθώς συνολικά βρέθηκαν στο γήπεδο 45 παιδιά, υπήρχε συνέπεια όσον αφορά τη τήρηση του προγράμματος και των προπονήσεων ενώ όλοι οι λιλιπούτειοι αθλητές είχαν τεράστια διάθεση και όρεξη για μπάσκετ. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι το επόμενο καλοκαίρι, η κοινωνία της Νάξου θα αγκαλιάσει με περίσσια αγάπη όλη αυτή την προσπάθεια, καθότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα για όλες τις ηλικίες. Πόσο μάλλον τις μικρές όπου και διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Την τελευταία ημέρα των προπονήσεων είχαν διαγωνιστικά παιχνίδια και εσωτερικό διπλό ενώ τα παιδιά φεύγοντας από την διοργάνωση εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τις προπονήσεις τον Σεπτέμβριο στα τμήματα ακαδημιών του Πανναξιακού ΑΟΝ»

Διαγωνισμοί
Τι έγινε στους διαγωνισμούς; Όσον αφορά το 2ο γκρουπ αθλητών όπου συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 13 έως 16 ετών, στα τρίποντα νικητής ήταν ο Αντώνης Βασιλάκης (1η εβδομάδα) και Άγγελος Μεσσολογίτης (2η εβδομάδα). Στον διαγωνισμό ταχύτητας στα σουτ: ο Γιάννης Κουτάντζης κέρδισε την 1η εβδομάδα και η Τζοάνα Κουμερτά τη 2η. Στον διαγωνισμό ελευθέρων βολών κέρδισε και τις δύο εβδομάδες ο Νίκος Αρτσάνος, ενώ στο «3 on 3» νικήτρια ήταν την πρώτη εβδομάδα η «κίτρινη» ομάδα με τους Γιάννη Κουτάντζη, Ελισάβετ Ηλιάκη, Νίκο Αρτσάνο και Αντώνη Βασιλάκη και τη δεύτερη οι «Κόκκινοι» με τους Τζοάνα Κουμερτά, Γιάννη Κουτάντζη, Μιχάλη Ξενάκη και Γιώργο Παπαδόπουλο. Όσον αφορά το 3ο γκρουπ (παμπαίδες - Παγκορασίδες έως 12 ετών) στους διαγωνισμούς ελευθέρων βολών επικράτησε ο Αντώνης Τριαντάφυλλος, στο τεστ ταχύτητας και ευελιξίας ο Ματθαίος Μανθηλαράς και στο τεστ ταχύτητας στα σουτ ο Λέναρντ Νόιμπάουερ. Τέλος, στο «3 on 3» επικράτησε η ομάδα των «πρασίνων» με τους Ματθαίο Μανδηλαρά, Γιώργο Λάρδη και Φοίβο Βασαλάκη. Και να προσθέσουμε ότι στο 1ο γκρουπ νικητές στα τρίποντα (ανά εβδομάδα) ήταν οι Γιάννης Μαγγιώρος και Δημήτρης Δαβιλάς και στο "3 on 3"  επικράτησαν οι «Μπλε» με τους Γιώργο Μαργαρίτη, Μπάμπη Σκυλάκη, Αλέξανδρο Βάρσο και Γιάννη Μαγγιώτο.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των εκδηλώσεων της μίνι τελετής για το πέσιμο της αυλαίας του κάμπ δόθηκαν αναμνηστικά από τον προπονητή και υπήρξε κέρασμα (γλυκά και αναψυκτικά) προσφοράς των ιδιοκτητών του Lagos Mare και «Mitos Sweets» κυρίων Λάρδη και Μαστρογιαννόπουλου αντίστοιχα. Επίσης, ο κ. Μανιακουδάκης και ο Πανναξιακός ευχαριστούν το αθλητικό κατάστημα του κυρίου Τσακωνιάτη για την αυθόρμητη βοήθειά  του σε αθλητικό υλικό. Και βέβαια «ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε πρώτα απ΄ όλους στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τους υπαλλήλους του για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου για τις προπονήσεις των μικρών αθλητών και την βοήθεια που πρόσφεραν».
Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική




Δεν υπάρχουν σχόλια: