slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη στη Σέριφο: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα σταθεί αρωγός στην αποκατάσταση των καταστροφών της φωτιάς και στην αποζημίωση των πληγέντων

Ο Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θοδωρή Κόλλια, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 2/7 τη Σέριφο, με βασικό στόχο να καταγράψουν από κοντά τις πληγές που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί μια βδομάδα πριν.
Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συνομίλησαν αναλυτικά με το..... Δήμαρχο Αντώνη Αντωνάκη και κατέγραψαν ως βασικά προβλήματα, την καταστροφή του δικτύου μεταφοράς του νερού πολλών χλμ προς τους κοντινούς οικισμούς της περιοχής της φωτιάς, την καταστροφή του ιστορικού Διοικητηρίου της Μεταλλευτικής Εταιρείας, ιδιοκτησίας πλέον του Δήμου, για το οποίο υπήρχε και ώριμη μελέτη για την αποκατάσταση του, την καταστροφή εκτάσεων παραγωγής της μελισσοκομίας, καθώς και της κτηνοτροφίας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τονίστηκε στο Δήμαρχο, η στήριξη μας για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και παρουσιάστηκε η κατατεθείσα ήδη από τις προηγούμενες μέρες Ερώτηση μας στη Βουλή, η οποία απευθύνεται στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, προς τα οποία έχει ζητηθεί η άμεση αρωγή των πληγέντων και η ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών. Επίσης στη συζήτηση εξήραν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής αλλά και των κατοίκων για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ τονίσθηκε και η αυταπάρνηση των πυροσβεστών, των ελάχιστων που βρίσκονται στο νησί, αλλά και των δυνάμεων που προσέτρεξαν από την Αθήνα και τη Σύρο, καθώς και τη συνδρομή των αεροπορικών πυροσβεστικών μέσων.

Μετά το Δημαρχείο, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μίλησε με αρκετούς επαγγελματίες, αλλά και απλούς κατοίκους, ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψη της με επιτόπια παρουσία στις καμένες περιοχές, όπου διαπίστωσε και το μέγεθος των καταστροφών.

2/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: