slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία του Χαράλαμπου Κόκκινου στα Κυκλαδονήσια

Τήνος και Μύκονος
Κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού
Χάνουν το «τρένο» της ανάπτυξης;

               Ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» τις μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος περιόδευσε στα νησιά Τήνος και Μύκονος. Συγκεκριμένα ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του………..
παρευρέθη σε θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Κατά την παρουσία του στο νησί είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορείς του νησιού όπου διαπιστώθηκε «αφενός» η αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο και η ικανοποιητική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού αφετέρου η απουσία αναπτυξιακών δράσεων.
·                  Το «κουφάρι» του ημιτελούς λιμενικού έργου στη Χώρα της Τήνου παραμένει χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να αναλάβει πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου. Θυμίζω ότι τον Ιούλιο του 2012 το συγκεκριμένο απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στην Τήνο, δόθηκαν από την υπεύθυνη υποσχέσεις για την υλοποίησή του που απ’  ότι φαίνεται έμειναν… υποσχέσεις.
·                  Το έργο του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ με προϋπολογισμό 10εκ. ευρώ, έργο απαραίτητο για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος δεν ξεκίνησε ακόμα.
·                  Το Κέντρο Υγείας Τήνου παραμένει χωρίς Διοίκηση και αδυνατεί να προσφέρει τις αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας.

Στη Μύκονο:
Ο κ. Κόκκινος είχε συναντήσεις με τη κ. Γρυπάρη Ειρήνη που εκτελεί χρέη Δημάρχου στο νησί και παρευρέθηκε σε συνάντηση με φορείς στο Δημαρχείο του νησιού. Στην περιοδεία του στο νησί διαπίστωσε τα εξής:
·                  Είναι απαραίτητο να βελτιωθεί ο Βόρειος και ο Νότιος οδικός άξονας του νησιού.
·                  Να ξεκινήσει το έργο του ΧΑΔΑ και να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες στο ΧΥΤΑ του νησιού και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ένταξης του Βιολογικού στην Άνω Μεριά.
·                  Να χρηματοδοτηθεί άμεσα από το ΥΠΕΣ η ΔΕΥΑΜ προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αφαλάτωση του νησιού.
·                  Να στηριχθεί με έκτακτο προσωπικό η αστυνόμευση του νησιού. Η τουριστική κίνηση του νησιού παραμένει σε υψηλά επίπεδα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πολιτεία πρέπει να στηρίξει το…………….

Δεν υπάρχουν σχόλια: