slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Προσθήκη λεζάντας


Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο....
νησί τη στιγμή που βρισκόταν στο ΄΄απόγειο΄΄ της θερινής τουριστικής περιόδου με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών. Οι προσπάθειες του Δήμου και των φορέων του νησιού (πχ Ένωση Ξενοδόχων) αλλά και η ψυχραιμία σε συνδυασμό με την τουριστική συνείδηση που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι του νησιού, απέτρεψε κατά πολύ τις άσχημες εντυπώσεις όμως τα προβλήματα ήταν μεγάλα.

-Η έλλειψη ηλεκτροδότησης οδήγησε σε παύση λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμο το πολύτιμο αγαθό του νερού με τις επακόλουθες συνέπειες....

-Χιλιάδες επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα στις μετακινήσεις τους στις νυχτερινές ώρες.

-Καταστηματάρχες - που δεν διέθεταν γεννήτριες- είδαν τα ευπαθή προϊόντα τους να καταστρέφονται και οι ίδιοι να παθαίνουν οικονομική καταστροφή.

-Σταμάτησε η λειτουργία του τελεφερίκ

Η αδυναμία της ΔΕΗ και η πολυήμερη καθυστέρηση της αποκατάστασης της βλάβης ανέδειξε τις αδυναμίες της αλλά και το συνολικό ενεργειακό ζήτημα που ταλανίζει τα νησιά μας και τις λύσεις που καθυστερούν να δοθούν.

Η καθυστέρηση κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ρόδο, η έλλειψη εφεδρικών λύσεων και ανταλλακτικών στις μονάδες της ΔΕΗ στα νησιά μας, η μη ενίσχυση με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη είναι από τα βασικά προβλήματα που αφορούν την επιχείρηση ηλεκτρισμού.

«Γεφύρι της Άρτας» αποτελεί η σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με τον ηπειρωτικό κορμό με καλώδιο που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια. Το έργο προϋπολογισμού 250 ε. ευρώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ  (2007-2013) από τα πρώτα χρόνια του προγράμματος αλλά η υλοποίησή του δεν προχωρά και το ΕΣΠΑ χρονικά ολοκληρώνεται.
Οι διαβεβαιώσεις για την υλοποίησή του που παρέχει ο Υπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης δεν εφησυχάζουν κανέναν!!! Το έργο επαναδημοπρατείται το φθινόπωρο και βλέπουμε…..
Βιώσιμη λύση είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (άνεμος-ήλιος) που αφθονούν στα νησιά μας και δυστυχώς δεν υπάρχει συστηματική προσπάθεια αξιοποίησής τους.
Ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ζητά το Ενεργειακό θέμα που απασχολεί τα νησιά μας, να μπει προς συζήτηση, στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: