slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολίτες για τα Νησιά μας: Προωθείται σχέδιο κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ
Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ 
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.
Οι απολύσεις είναι τώρα στην ατζέντα  Σε τρεις δόσεις!!! τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου
Μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε .....
καθεστώς διαθεσιμότητας
2.400 σχολικοί φύλακες
Καθαρίστριες σχολείων και σχολικοί τροχονόμοι
Η δεύτερη και τρίτη δόση μέχρι τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα αφορούν:
τους 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς
δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741 που έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Με κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητισμού Πολιτισμού και της Πρόνοιας, με διαδικασίες εξπρές, μέσω προεδρικού διατάγματος θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Είναι φανερό ότι προωθείται ένα άγριο σχέδιο κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης, ως αυτόνομου διακριτού πόλου του δημόσιου χώρου και μετατροπή της σε διοικητικό μηχανισμό του κράτους, με περιορισμένες αρμοδιότητες, μια «κλινικά νεκρή» αυτοδιοίκηση.
Οι Πολίτες για τα νησιά μας από την αρχή της δημοτικής θητείας , εκφράζοντας την αντίθεσή της με τον < ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ > συνεχώς ενημέρωνε για τον προμελετημένο θάνατο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζητούσε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερασπισθούν τον θεσμό για τον οποίον ψηφίσθηκαν, να εκφρασθεί από τον Δήμο αλληλεγγύη και έμπρακτη αντίθεση στις πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας.
Κάτω από την πίεση της ελάσσονος αντιπολίτευσης , έστω και στο παραπέντε , συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο.
Ζητάμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση κατά των απολύσεων, να πιέσει να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, να αντισταθεί στους τροικανούς σχεδιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: