slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Παρών»ο Λάζαρος Θεόφιλος στις δημοτικές εκλογές

laz_theofilos-naxosnow.gr
Για τη συμμετοχή του στις διεργασίες και τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα όλο αυτό το διάστημα στη Νάξο, όσον αφορά τις επόμενες δημοτικές εκλογές, μίλησε στην πρωινή ζώνη της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων, ο Λάζαρος Θεόφιλος. Ο κ. Θεόφιλος, για πρώτη φορά ανοίγει τα χαρτιά του και δηλώνει δημόσια το ενδιαφέρον του για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2014. Ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο, τίποτε δεν....
έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

«Ήδη από το Σεπτέμβριο είχα εκφράσει την πρόθεσή μου να ασχοληθώ με τα δημοτικά πράγματα. Ακόμη τίποτα δεν είναι οριστικό, καθώς όλες οι διεργασίες που γίνονται είναι σε επίπεδο διερευνητικό», είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι πάντα τον ενδιέφερε η ενασχόληση με τον Α’ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και ότι εδώ και πολλά χρόνια, ο ίδιος παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στο Δήμο Νάξου.
Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα
Στην ερώτηση εάν βλέπει τον εαυτό του επικεφαλής κάποιου δημοτικού συνδυασμού ή αν θα τον ενδιέφερε να συμμετάσχει και σε κάποιο άλλο σχήμα με άλλον επικεφαλής, ο κ. Θεόφιλος απάντησε με νόημα ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ενώ επιφυλάχθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του στο εγγύς μέλλον.
«Εγώ σε αυτή τη συζήτηση δεν βάζω προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Το μοναδικό προαπαιτούμενο που βάζω, είναι η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για αυτόν τον τόπο», δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχτηκε ότι στο πλαίσιο των επαφών του,  είχε κάποιες συζητήσεις με τον Νίκο Μαϊτό, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ακόμα κάτι συγκεκριμένο από αυτές.
Ερωτηθείς αν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός ακομμάτιστου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού (δεδομένου ότι ο πολιτικός χώρος από τον οποίο και προέρχεται έχει πολλές ανοιχτές πληγές από το παρελθόν), ο κ. Θεόφιλος τόνισε ότι τα δημοτικά πράγματα στη Νάξο δεν αντανακλούν σε πολιτικές διαφορές, αλλά σε προσωπικές, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι αν οι προσωπικές αυτές διαφορές ξεπεραστούν, τότε θα υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας ενός τέτοιου σχήματος.
Επίσης κληθείς να σχολιάσει το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, ο κ. Θεόφιλος απάντησε με τη φράση: «Θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού«.

Νεότερα το Σεπτέμβριο

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Θεόφιλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης, η οποία θα στηρίζεται – όπως είπε – όχι στις κομματικές λογικές του παρελθόντος, αλλά στην προσωπικότητα του ανθρώπου που θα ηγηθεί. Αναφερόμενος στο πότε θα ανακοινωθούν και επισήμως οι προθέσεις του, ο κ. Θεόφιλος υπογράμμισε ότι ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, επομένως μέχρι το Σεπτέμβριο το αργότερο θα έχει φανεί αν θα τελεσφορήσει η προσπάθειά του ή όχι, οπότε θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Περιφερειακές εκλογές
Ο κ. Λάζαρος Θεόφιλος μιλώντας για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά κενά στον Καλλικράτη και ότι θα πρέπει να γίνουν αρκετές διορθώσεις αφού ο θεσμός είναι υποβαθμισμένος και ο ρόλος των περιφερειακών συμβούλων επίσης υποβαθμισμένος και άχαρος σε αντίθεση με τους δήμους που είναι περισσότερο κοντά στους πολίτες.
«Υπάρχει καλό κλίμα ανάμεσα στις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας και θα μπορούσαν να συμπράξουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές«, σημείωσε απαντώντας εάν θα μπορούσαν Μαχαιρίδης και Κόκκινος να κατέλθουν στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Σε ότι αφορά τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες εκλογές, σημείωσε ότι ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε ότι θα σταματήσει την ενασχόληση του με τα κοινά και την πολιτική, δηλώνοντας παράλληλα ότι θεωρεί σίγουρη την υποψηφιότητα του στο Νότιο Αιγαίο. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στους περιφερειακούς συμβούλους σε ότι αφορά τη συνέχιση της παρουσίας τους στην περιφέρεια. «Θεωρώ ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα» κατέληξε.
Ακούστε τον κ. Λάζαρο Θεόφιλο:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

-ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ Η ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΗ???
-ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΠΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΕΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ??
-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ!