slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αν ισχυει καποιοι θελουν φαπες! Ερώτηση Λοβέρδου σε Σαμαρά για ίδρυση νέων υπηρεσιών στο Δημόσιο


Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Αντώνη Σαμαρά για την ίδρυση 60 νέων υπηρεσιών (γραμματείες, επιτροπές, οργανισμοί κ.α.) στο Δημόσιο.
Όπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος οι περισσότεροι απ' αυτούς τους φορείς αποτελούν μετεξέλιξη άλλων καταργούμενων, γεγονός που...
υ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία διαρθρωτική αλλαγή στο χώρο του κράτους.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως προσπαθεί να μειώσει το κράτος και το προσωπικό του, την ίδια ακριβώς περίοδο ιδρύει περισσότερο κράτος. Στην ύπαρξη προβλημάτων, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει την αποτυχημένη και επιζήμια πρακτική της ίδρυσης υπηρεσιακών μονάδων», τονίζει χαρακτηριστικά και ρωτά τον Πρωθυπουργό πώς ακριβώς συμβιβάζεται η ανάγκη μείωσης του κράτους με την πρακτική να ιδρύονται νέες υπηρεσιακές μονάδες, αλλά και «ποιά είναι η έως σήμερα πρακτική της Γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, η οποία ενώ δεν συντόνισε καμία από τις αντιφατικές μεταξύ τους πρακτικές των μελών της κυβέρνησης ( π.χ. η σε δήθεν αντιρατσιστική κατεύθυνση απόπειρα αντικατάσταση της σχετικής νομοθεσίας), φαίνεται να ευνοεί ή να μην αποτρέπει την ίδρυση περισσότερου κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: