slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Σύρο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας



Την Σύρο επισκέφθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας το Πολίτη Χρήστος Δένδιας.
Έφτασε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ελικόπτερο στις 10 το πρωί και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το ενδιαφέρον συνέδριο με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα – Ιδανικός Προορισμός για την .....Ανάπτυξη των Υδροπλάνων» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο κ. Δένδιας είχε συσκέψεις με τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, συνοδευόμενος και από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑιγαίουΧριστιάνα Καλογήρου.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αιγαίου στην Ερμούπολη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα το συντονισμό για την αντιμετώπιση του φαινομένου των πυρκαγιών που συχνά εμφανίζεται στα νησιά της Περιφέρειας.



Οι καταστροφικές πρόσφατες πυρκαγιές της Ρόδου και της Σερίφου, έχουν επιφέρει ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής σε επίπεδο Ν. Αιγαίου, όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Στη σύσκεψη κατατέθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για να υπάρξει ένας ευρύτερος συντονισμός σε επίπεδο Ν. Αιγαίου με όσο το δυνατόν αμεσότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο υπουργός επισκέφθηκε και την Γενική Αστυνομική Δ/νση Ν. Αιγαίου και είχε σύσκεψη με τους τοπικούς αξιωματικούς. Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ουσιαστικότερη αστυνόμευση των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπου τα περιστατικά είθισται να είναι αυξημένα.

Ο κ. Δένδιας αναχώρησε από την Σύρο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: