slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Μανώλη Μαράκη διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

dimotiko simvoulio_pano-naxosnow.gr
Διακόπηκε σήμερα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Μανώλη Μαράκη, αδελφού του επικεφαλής της μειοψηφίας Νίκου Μαράκη. Τη δυσάρεστη είδηση μετέφερε στο σώμα – συγκλονισμένος – ο κ. Στάθης Πιτταράς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης ανακοίνωσε τη....
διακοπή τη συνεδρίασης μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πληροφορήθηκε για το τραγικό συμβάν λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (γύρω στις 7:00), τηλεφωνικά και ενώ προετοιμαζόταν με τους δημοτικούς του συμβούλους για τη συνεδρίαση… Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από το νοσοκομείο Νάξου, ο θάνατος του Μανόλη Μαράκη προήλθε από καρδιακό επεισόδιο, αφού πρώτα είχε δεχθεί τσίμπημα από σφίγγα και έπαθε αλλεργικό σοκ. Η σωρός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανατου του.
dimotiko simvoulio-naxosnow.gr

«Δεν είμαστε σε θέση να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση» τόνισε ο κ. Πιτταράς και πρότεινε τη διακοπή της συνεδρίασης. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αιφνίδιο και δυσάρεστο γεγονός. Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεδρίαση ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα και συμπαράστασης στην οικογένεια του και κυρίως στον επικεφαλής της μειοψηφίας Νίκο Μαράκη» είπε ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπογράμμισε ότι «τα θέματα της συνεδρίασης είναι σοβαρά και εμείς συγκλονισμένοι. Η συνεδρίαση διακόπτεται και θα συνεχιστεί αύριο στις 8:00«.
Στη συνεδρίαση βροντερό παρών έδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής με αρκετούς κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ανάρτησαν πανό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που έγραφε: «Όχι στην εγκατάλειψη των χωριών, όχι σε δημότες Β κατηγορίας«.
Μάλιστα τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, αντέδρασαν έντονα στην απόφαση του προεδρείου να διακόψει τη συνεδρίαση.
dim_simv_tsakomos-naxosnow.gr
Κατά την αποχώρηση από την αίθουσα του δημάρχου και αντιδημάρχων, προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, και δημιουργήθηκε έντονο επεισόδιο. Επιπλέον, ορισμένα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής επιτέθηκαν φραστικά στη δημοτική αρχή, τονίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση για τη διακοπή της συνεδρίασης σημαίνει ότι «Δε σέβεστε όλους αυτούς τους δημότες που ήρθαν σήμερα εδώ από ένα απομακρυσμένο χωριό».
Ακούστε το ηχητικό:

http://www.naxosnow.gr/diakopike-logo-tou-efnidiou-thanatou-tou-manoli-maraki-i-sinedriasi-tou-dimotikou-simvouliou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: