slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Πολιτιστική χορευτική ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου "Παναγία η Φλεριότισσα", συμμετείχε με επιτυχία στην επετειακή παράσταση για τα 60 χρόνια του Θεάτρου "Δόρα Στράτου"



Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία του χορευτικού μας συγκροτήματος το Σάββατο 6 Ιουλίου
στο ιστορικό χοροθέατρο "Δόρα Στράτου" ύστερα από πρόσκληση μας στη σειρά των εκδηλώσεων που γίνονται για τον εορτασμό των 60 χρόνων του. Πιστοί πάντα στην παράδοση και τα....
έθιμα μας, παρουσιάσαμε μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό, το έθιμο των κορδελάτων ακριβώς όπως γίνεται στα χωριά μας.
Μεταφέροντας το κέφι και την ζωντάνια της τυρινής εβδομάδας, δείξαμε ότι η Νάξος εκτός από την φυσική ομορφιά της είναι ένα νησί με μεγάλη παράδοση στην μουσική , στον χορό και την φιλοξενία.
Σε όλη την διάρκεια της παρουσίασης του εθίμου το κοινό έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στο χορό και στο κέρασμα μας από τοπικά εδέσματα (γραβιέρα, μυζήθρα, αυγά, πατατοκεφτέδες, ψωμί και άφθονο κρασί) ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το έθιμο μας.



 Η παρουσία μας πλαισιώθηκε από 23 χορευτές, χορεύοντας παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς όπως, ΤΥΡΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΣΥΡΤΟ, ΜΠΑΛΟ, ΝΤΙΡΛΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ –ΤΟΥΜΠΑΚΙΑ, τον μπαϊρακτάρη και τον ληστή-τσάτσο. Έγινε το παραδοσιακό κέρασμα του χορού με κίτρο και λουκούμι.
Οι μουσικοί που μας συνόδευσαν, ήταν ο συγχωριανός μας Γιώργος Βασιλάκης στο βιολί και ο Γιάννης Ανδρής στο λαούτο, ενώ τραγούδησαν για το χορευτικό μας, τα μέλη του, Νεκταρία Βασιλάκη του Γρηγορίου και Νεκταρία Βασιλάκη του Κωνσταντίνου και για το κοινό η συγχωριανή μας Μαρίνα Βασιλάκη.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η παραπάνω παρουσία μας .
1) Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του, κ.Ιάκωβο Ναυπλιώτη-Σαραντηνό που παρευρέθηκε κοντά μας και μίλησε για το χορευτικό μας , τα πολιτιστικά δρώμενα, τις παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της Νάξου.
2) Το ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΙΤΤΑΡΑ
3) Την Blue Star Ferries
4) Το πρακτορείο « ZAS TRAVEL»
5) Την EΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ.
6) Το bar FRAGILE
7) To DIOGENES CAFE
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις γυναίκες των χωριών μας ( κ.κ Αλεξάνδρα Γκούφα, Ζαφείρω Φλεριανού, Τασία Βερυκόκκου, Ανδριανή Βασιλάκη) που έφτιαξαν τους παραδοσιακούς πατατοκεφτέδες που προσφέρθηκαν στο κοινό .
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συγχωριανούς μας παρευρέθηκαν στην παράσταση μας και το σύλλογο των χωριών μας στην Αθήνα που ανάρτησε την ανακοίνωση – πρόσκληση μας στο Face book του.
Την παράσταση μας, κάλυψε τηλεοπτικό κανάλι από την Ρωσία, του οποίου ο δημοσιογράφος του, πήρε συνέντευξη από χορευτές μας, κάνοντας πολλές και αναλυτικές ερωτήσεις για το δρώμενο, τους χορούς, τα φαγητά που προσφέρθηκαν και για το νησί μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: