slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση RASS: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ-Εξαφανιζονται ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ- ΕΛΛΗΝΕΣ


Το μεγάλο πολιτικό και… εκλογικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον “Τύπο της Κυριακής”, στην οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,1%το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 4% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%, δηλαδή αμφότερα τα τρία κόμματα “φλερτάρουν” με το πολιτικό σοκ της αδυναμίας να μπουν στην...
επόμενη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 24,8% (στις 26 Μαίου προηγούνταν με 2,4%), ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,7%, η Χρυσή Αυγή στο 8,1%, το ΚΚΕ στο 4,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 4% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%.

Στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 46,8% έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 61,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, έναντι 35,6% που επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το 47,1% θεωρεί ότι αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 70,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατοπιστεί από τις αντιμνημονιακές θέσεις του.

Η δημοσκόπηση της Rass για τον “Τύπο της Κυριακής περιλαμβάνει και ερωτήματα για το θέμα της ΕΡΤ. Το 72,7% υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να ανοίξει ξανά, αφού μειωθεί το προσωπικό της και εξορθολογιστεί η λειτουργία της, ενώ το 21,8% λέει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, το 51% θα επιθυμούσε να δει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει με αποφασιστικότητα τη δημιουργία νέου φορέα, ενώ το 45% τον προτρέπει να υποχωρήσει.

Αναφορικά τέλος με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το 54,4% συμφωνεί, ενώ το 44,5% διαφωνεί.







Πηγή: Τύπος της Κυριακής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To "αεροψεκασμένοι" πού έγκειται;