slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαθήματα αυτοδιοίκησης από τον άνθρωπο που «απαξίωσε» την αυτοδιοίκηση


Στο δρόμο που χάραξε ο Παπανδρέου κινείται ο Γιάννης Ραγκούσης
Τα στελέχη της π. κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου – που κατά γενική ομολογία ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και έσυρε τη χώρα στο Μνημόνιο δηλαδή στον αγύριστο – όχι απλά απέτυχαν οικτρά στο έργο τους, αλλά έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν τελείως.
Αφού τα έκαναν μαντάρα και κατάφεραν μέσα σε 3 χρόνια διακυβέρνησης να ξεσηκώσουν το ....
σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τώρα παρουσιάζονται ως «διδάκτορες» και δίνουν μαθήματα πολιτικής.

Πρώτος διδάξας, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διδάσκει σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, με αποκορύφωμα το Χάαρβαρντ. Ο άνθρωπος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, παραδίδει μαθήματα οικονομίας ως μέγας διδάκτορας της πολιτικής ζωής.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι που έχουν ακολουθήσει το δρόμο του π. αρχηγού τους. Για παράδειγμα ο...
Κυκλαδίτης π. υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ήταν ομιλητής στο πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο και μίλησε για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δηλαδή ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τον Καλλικράτη – που σαν ιδέα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά στην πράξη απέτυχε παταγωδώς – και προχώρησε στην εφαρμογή του με απόλυτη προχειρότητα και βιασύνη, έρχεται σήμερα να μας μιλήσει για τη δήθεν επιτυχία αυτής της μεταρρύθμισης.

Ο π. υπουργός Εσωτερικών, επί των ημερών του οποίου οι Δήμοι απαξιώθηκαν από την Πολιτεία όσο ποτέ, έγιναν οι φτωχοί συγγενείς της πολιτικής ζωής και τείνουν να χάσουν τον κοινωνικό τους ρόλο αφού φορτώθηκαν με εκατοντάδες νέες αρμοδιότητες χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση, υποστηρίζει σήμερα ότι ο Καλλικράτης αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πράξη εμπιστοσύνης της Πολιτείας προς την αυτοδιοίκηση.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο μεγάλε Νάξιε Β΄. Ο ΓΑΠ είναι ο άνθρωπος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την καταστροφή της οικονομίας. Που αυτό απλά σημαίνει ότι η τούρτα προϋπήρχε το 2009 και την είχε φτιάξει το κόμμα σας και ο εθναρχούλης σας Κωνσταντίνος Β΄. Η ουσία λοιπόν είναι η τούρτα και όχι το κερασάκι.