slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«η ΕΡΤ δεν ανήκει στη κυβέρνηση, αλλά στον ελληνικό λαό»

 Η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζοντας τον ακροδεξιό μονόδρομό της, προχώρησε σε μια ακόμη πραξικοπηματική ενέργεια εκδίδοντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και την άμεση απόλυση των 2.600 εργαζόμενων σε αυτή. Οι ενέργειες αυτές θυμίζουν βασιλικά διατάγματα και διατάγματα της χούντας της μορφής «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία για την κυβέρνηση όταν παίζει το ρόλο του «προπαγανδιστή» του έργου της και όχι όταν εκπληρώνει το σκοπό της σαν ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνηση έχει σαν στόχο:

·         την απόλυτη φίμωση και σιγή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης απέναντι στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού,
·         την διάλυση όλων των δημοσίων υπηρεσιών
·         την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων
·         την επιβολή τηλεοπτικής αποβλάκωσης για εύκολη χειραγώγηση του λαού που φτωχοποιείται, με κατευθυνόμενες πληροφορίες που συμφέρουν το καθεστώς.
Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει στη κυβέρνηση για να καταργείται με ένα αντισυνταγματικό (κατά γενική ομολογία) διάταγμα. Φτάνει πια η διάλυση του κράτους και των δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών και η εκχώρηση των πάντων σε ιδιώτες, πιστοί στα κελεύσματα και τις εντολές της τρόικας. Στα σχέδια της κυβέρνησης του αυταρχισμού και των ΜΑΤ πρέπει να αντιταχθούμε προβάλλοντας την προοπτική της αναβάθμισης της δημόσιας τηλεόρασης που να ανταποκρίνεται στο ρόλο της και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Η εποχή των ήρεμων μεταβάσεων έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Καλούμε το λαό της Σύρου να αντισταθεί με κάθε τρόπο.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: