slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Σαμαράς εξήγησε τους λόγους για το “λουκέτο” στην ΕΡΤ – Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή



Για πρώτη φορά μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την απόφαση να μπει “λουκέτο” στην ΕΡΤ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς… ανέβηκε στο βήμα, και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε μια τέτοια επιλογή. Με αφορμή την ομιλία του σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα, ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της απόφασης του, σχολιάζοντας με νόημα:


“Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα, και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια τηλεόραση”, ήτυαν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.

«Οι συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας έφτασαν στο σημείο να φιμώνουν, να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κατά την άποψη μας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου που γνωρίζει το πρόβλημα. Κι αν είναι δυνατόν “κόβουν” στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, βέβαια, ελευθεροτυπία. Είναι το νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ» σημείωσε.

«Καταργούμε, λοιπόν, μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης. Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες. Με το νόμο που σήμερα προτείνουμε μπαίνουν τα θεμέλια για μια -και θα έλεγα για την πιο ριζοσπαστική, την πιο δημοκρατική- μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης ποτέ στον τόπο μας. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, να πάψουμε, δηλαδή, να σκεπάζουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε επιτέλους να τα λύνουμε. Και στα μεγάλα- συγγνώμη που θα το πω- δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνον η Πατρίδα. Κι εγώ για την Πατρίδα μιλάω τώρα.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι η αναδιάρθρωση και επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προς το δημόσιο συμφέρον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου να ξεπεράσει το αδιέξοδο που διαμορφώνεται στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων.
http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: